Mecliste İşten Çıkarmalar Görüşüldü - Son Dakika
Yerel

Mecliste İşten Çıkarmalar Görüşüldü

Mecliste İşten Çıkarmalar Görüşüldü

İşten çıkarmaları değerlendiren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Adama göre iş olmaz, işe göre adam olur.

10.05.2014 12:40

İşten çıkarmaları değerlendiren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Adama göre iş olmaz, işe göre adam olur. Bizim çalışacak insana ihtiyacımız var" dedi.

Mudanya Belediyesi'nin mayıs ayı 1. dönem 2. olağan toplantısı yapıldı. 31 gündem maddesi ile 11 gündem dışı önerge görüşülerek karara bağlandı. Vatandaşların ilgi gösterdiği mecliste, ilk olarak, nisan ayı oturumunda sehven yapılan 2 asil 1 yedek üye seçimi düzeltildi. Marmara Belediye Birliği üyeliklerine asil olarak Erdal Aktuğ, yedek olarak Ali Polat seçildi. Bursa Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Birliği'ne Hayati Samast ve İlke Özşen seçilirken, Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği'ne ise asil üye olarak Hüseyin Esen ile Hayati Samast seçildi.

2013 mali yılı bütçe kesin hesabı ile ilgili alınan encümen kararı ise incelenmek ve ikinci oturumda görüşülmek üzere Plan Bütçe Komisyonu'na oy birliği ile havale edilirken, park isimlerinin belirlenmesi konusu ise Kültür ve Sanat Komisyonu'na havale edildi.

Mudanya Sosyal Yaşam Merkezi'nde bulunan Abdülkadir Aksu Nikah Salonu ile Tirilye Faruk Çelik Kültür Merkezi'nin isim değişiklikleri önergeleri de oy birliği ile Kültür ve Sanat Komisyonu'na havale edildi. Şaziye Rüştü Devlet Hastanesi'nin acil servis olarak hizmet vermesi oy birliği ile Eğitim ve Sağlık Komisyonu'na havale edildi.

İŞTEN ÇIKARMALARLA İLGİLİ ÖNERGE CEVAPLANDI

MHP ve AK Parti gruplarının işten çıkarmalarla ilgili sorularını cevaplayan Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, belediyeye geldiği ilk gün gördüğü manzarayı anlatarak, "Çalışanlar yok, masalar boş. Ertesi günü masaların hepsi doldu. Masalar dolduğu gibi belediyenin koridorları da doldu. Ne kadar çok elemanımız varmış. Hiç gelmeyenler olduğunu söyleyenler oldu. Adama göre iş olmaz, işe göre adam olur. Bizim çalışacak insana ihtiyacımız var. Kamera kayıtlarında dahi görürsünüz. Hangi partide olduğu hiç önemli değil. Diğer partinin bayrağını salladığı halde, bana sorumlu birimde çalıştığım kardeşlerim var. Dünya görüşüne, parti görüşüne saygı duyuyorum. Bu belediyenin çalışanıysa hakkını verecek. Mudanya'nın hakkını kimseye yedirtmem" diye konuştu.

Geçmiş dönem yönetiminin geçirdiği mali operasyonu talihsizlik olarak değerlendiren Türkyılmaz, "Yargılanan arkadaşlar var. 6 memuru geçici olarak uzaklaştırdık. İşçi kadrosunda olan arkadaşlarımızdan bir kısmı taşeron, bir kısmı da kadrolu işçi. Disiplin işlemleri başlatıldı. Bunların içinde yolsuzluk soruşturması kapsamında olanlar da var, uyuşturucu kullananlar da var. Siyasete alet etmesinler. Yargıya müracaat etmişler, iyi yapmışlar. Polisteki kayıtları da çıkacaktır. O kardeşlere sesleniyorum. Gelin yardımcı olalım, uyuşturucu illetinden kurtulmanız için sonuna kadar mücadele edelim. Kimse bu meseleyi siyasete alet etmesinler. Protesto ettikleri zaman keşke yerimde olsaydım, başkanlık makamında o açıklamayı yaptırırdım" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mecliste İşten Çıkarmalar Görüşüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement