Medya Bunu Hep Yapıyor - Son Dakika
Güncel

Medya Bunu Hep Yapıyor

Medya Bunu Hep Yapıyor

İHA, Halfeti'yi gösterip Gaziantep'i övdü. Habertürk de Halfeti fotoğrafını Gaziantep Boğazı diye gösterdi.

17.05.2016 13:38  Güncelleme: 13:41

Daha önceleri birçok reklam ve festivalle ilgili haberlerde Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik ilçesi olan Halfeti'yi Antep'in ilçesi gibi sunan bazı medya organları yine benzer bir skandala imza attı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin turizmini canlandırmak için büyük emek sarf ettiği, Karagül'üyle ünlü Halfeti ilçesini gösterip Gaziantep'e övgü dolu ifadeler kullanıldı. İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) servis ettiği haber, Habertürk'te Halfeti, Antep'in Boğazı şeklinde verildi. Halfeti'nin fotoğrafının verildiği haberde Halfeti'den çok Rumkale'yi öven ifadelere yer verildi.

'SİT ALANI OLMAKTAN ÇIKARTILSIN'
İlçedeki tekne turları ve tarihi mekanlarıyla eşsiz bir güzelliğin sunulduğunun vurgulandığı haberde Fırat Nehri Gaziantep'in denizi şeklinde lanse edildi. Bölgedeki turizmin canlandırmasının istenildiği haberde bölgenin sit alanı olmaktan çıkarılmasını istenen ifadelere de yer verildi.

DİŞLİ'NİN TEPKİSİ SERT OLDU
Gazateci-Yazar Sabri Dişli'nin Habertürk'e tepkisi sert oldu. Sosyal medya hesabından Habertürk özür dileyinceye kadar tepkisini sürdüreceğini belirten Dişli, paylaşımlarında şunları kaydetti: "Halfeti ilçesinin hangi il'in, bunu bulmuyorsan gazetecilik senin neyine? Şapşal! @Haberturk. 18 NİS tarihli haberinde https://t.co/gHFv9aFagd Halfeti Urfa'nın ilçesi, bugün Anteb'in boğazı oldu. Boğazından ne geçti? ZEVZEK. @Haberturk Bu haberle ilgili Özür dileyinceye kadar tepkim durmayacak! @Haberturk Bu haber size mi ait Anteb'in boğazı nereden çıktı? Halfeti Urfa'nın ilçesi @ihacomtr. Bu haberle ilgili yazdıklarımı beğeninizi ihtiyaç yoktur. 'Varsa!' sizde kendi tepkinizi iletin. İşte @Haberturk gazeteciliği Halfeti nerenin ilçesiymiş?" (Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Medya Bunu Hep Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement