Medya Okulu 4. Haftayı Geride Bıraktı - Son Dakika
Güncel

Medya Okulu 4. Haftayı Geride Bıraktı

Medya Okulu 4. Haftayı Geride Bıraktı

''Spor Muhabirliği" dersinde Savaş Çorlu, spor haberciliğinin zorluklarından söz etti.

23.04.2012 15:57

Medya Derneği tarafından İstanbul Şehir Üniversitesi'nde gerçekleştirilen Medya Okulu'nun 4. haftasında, Posta Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Betül Kabahasanoğlu, Yenişafak Gazetesi Editörü Önder Deligöz, Fotomaç Galatasaray Muhabiri Savaş Çorlu ve Medya Derneği Genel Sekreteri Deniz Ergürel ders verdi.

"Yazı İşleri" dersinde gazeteciliği okurların beklentileriyle şekillenen bir meslek olarak tanımlayan Betül Kabahasanoğlu, genel kültür ve dil hakimiyetinin önemi ile sayfa editörlerinin inisiyatif kullanmasının gerekliliğinden söz etti. "Haberi okutan iki şey vardır: Başlık ve fotoğraf. Yazı işlerinde çalışan arkadaşların iyi bir 'fotoğraf gözü' ve dil hassasiyeti olmalıdır," dedi.

"Adliye Muhabirliği" dersinde Önder Deligöz, adliye muhabiri olacak kişinin hukuki terimleri, adliyedeki işleyişi çok iyi bilmesi ve insani hassasiyetlere dikkat etmesi gerektiğini vurguladı. "Adliye muhabirliği o kadar kritik bir alan ki, yaptığınız bir hata bir insanın yaşamına yahut kariyerine mal olabilir," dedi. Adliye muhabirinin ayrıca çalıştığı gazeteye göre bir üslup geliştirmesi gerektiğini söyledi.

"Spor Muhabirliği" dersinde Savaş Çorlu, spor haberciliğinin zorluklarından söz etti. Çorlu, "Futbolcudan bilgi alınamıyor artık. Kulüpler sponsor olayına girdikten sonra haber teyit etmek çok zorlaştı." şeklinde konuştu.

Haftanın son dersinde "Mobil Teknolojiler ve Medya" üzerine bir sunum yapan Deniz Ergürel, dün sadece izleyici olanların artık içerik üretebildiği bir çağda, gazetecilik yapmak isteyen herkesin internetin mantığını çok iyi kavraması gerektiğini söyledi. Teknolojinin sunduğu imkânları gazete ve gazetecilerin en doğru şekilde nasıl kullanabileceği konusunda da örnekler sundu.

Derste anlattıklarıyla Betül Kabahasanoğlu ve Deniz Ergürel Twitter'da tt (trending topic) oldu.

Toplam 7 hafta sürecek olan Medya Okulu Eğitim Programı, her Cumartesi İstanbul Şehir Üniversitesi'nin Altunizade Yerleşkesi'nde 12:00 ile 16:00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor. Katılımcıların, uygulamalı eğitim kapsamında bir de gazete hazırlayacakları sertifika programı 12 Mayıs tarihine kadar sürecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Medya Okulu 4. Haftayı Geride Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement