Mehdi Eker, Şehit Mehmet Sarı'nın Ailesine Taziye Ziyaretinde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Mehdi Eker, Şehit Mehmet Sarı'nın Ailesine Taziye Ziyaretinde Bulundu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, terör örgütü PKK'nın bombalı saldırılarına ilişkin "FETÖ terör örgütünün darbe teşebbüsüne paralel onlar da burada yapıyorlar.

17.08.2016 20:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, terör örgütü PKK'nın bombalı saldırılarına ilişkin "FETÖ terör örgütünün darbe teşebbüsüne paralel onlar da burada yapıyorlar. Bunların arasındaki akrabalık da bu şekilde ortaya çıktı. Nereden ortak beslendikleri de ortaya çıkmış oluyor" dedi.

Eker, Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Denetleme İstasyonuna PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Mehmet Sarı'nın Sur ilçesine bağlı Sarılar Mahallesi'ndeki ailesine taziye ziyaretine bulundu.

Aileye başsağlığı dileklerini ileten Eker, daha sonra saldırının gerçekleştirildiği bölgede inceleme yaptı. Olay yerinde gazetecilere açıklama yapan Eker, terör saldırısının insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu söyledi.

PKK terör örgütü maalesef son zamanlarda FETÖ terör örgütü ile yarışırcasına bölgede saldırı yaptığını aktaran Eker şöyle konuştu:

"Terör örgütü PKK bebekleri, çocukları, kadınları, yaşlıları ve sivilleri katlediyorlar. Diyarbakır çevre yolu inşaatında çalışan diğer kamyonların arasına saklanan teröristler 15 tonluk bir bombayla buraya saldırı gerçekleştiriyorlar. Karakolun etrafı 7 tonluk beton bloklarla sarılmasına rağmen devasa krater çukurunu oluşturacak şekilde bir büyük patlama sonucunda maalesef 8 canımız gitti. Çok sayıda da yaralımız var. PKK'nın bu tür eylemlerini ve zihniyetini lanetliyorum. FETÖ terör örgütünün darbe teşebbüsüne paralel onlar da burada yapıyorlar. Bunların arasındaki akrabalık da bu şekilde ortaya çıktı. Nereden ortak beslendikleri de ortaya çıkmış oluyor."

Eker, terör örgütü PKK'nın en büyük zararının, en büyük düşmanlık beslediği kitlenin Kürtler olduğunu dile getirdi.

PKK'nın Kürtlerin demokratik haklarının barışçıl yollarla temin etme ortamını sürekli zehirlediğini ifade eden Eker, terör örgütü PKK'nın yaptığı saldırılar nedeniyle Kürtleri temsil etmediklerini kaydetti.

Terör örgütü PKK'nın masum insanların hayatına son vermesinden dolayı lanetli olduğunu dile getiren Eker, şöyle devam etti:

"Hepimiz 79 milyon Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkezi bu karanlık zihniyetle ve arkasındaki karanlık odaklarla mücadelemizi sürdüreceğiz. Kürtler barış, kardeşlik, huzur, kalkınma, refahtan pay almak istiyor. Kürt gençleri iş bulmak istiyor. Biz buraya hükümet ve devlet olarak yatırım yapıyoruz. Şurada yapılan çevre yolu inşaatında yüzlerce binlerce insan çalışıyor. Ancak PKK bunu istemiyor. Çünkü kan ve gözyaşı istiyor ve bundan medet umuyor. Bununla büyümeye çalışan politik bir terör örgütü Kürt kültürüyle inancıyla, geleneğiyle, örfüyle bir bağı yok. Karanlık lanetli kanlı bir örgüt. Allah Kürtleri Türkleri 79 milyonu ve bütün masum insanları bunların şerrinden korusun."

Eker, kamyonu karakolun önüne getiren ve karakolun karşısından polisleri şaşırtmak için ateş açan kişilerle ilgili olarak çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

Daha sonra Eker, Dicle Üniversitesi ve Diyarbakır Asker Hastanesi'nde saldırılarda yaralananları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Mehdi Eker, Şehit Mehmet Sarı\'nın Ailesine Taziye Ziyaretinde Bulundu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mehdi Eker, Şehit Mehmet Sarı'nın Ailesine Taziye Ziyaretinde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement