Mehmetçik Taş Atan Çocukları Sporla Islah Edip Uçağa Bindirdi - Son Dakika
Güncel

Mehmetçik Taş Atan Çocukları Sporla Islah Edip Uçağa Bindirdi

Mehmetçik Taş Atan Çocukları Sporla Islah Edip Uçağa Bindirdi

Adana İl Jandarma Komutanlığı çoğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan göç ederek Adana'ya yerleşen ve korsan gösterilere katılıp jandarmaya taş atan çocukları spor ile ıslah edip ilk kez uçağa bindirdi.

30.05.2012 09:47

Adana İl Jandarma Komutanlığı çoğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan göç ederek Adana'ya yerleşen ve korsan gösterilere katılıp jandarmaya taş atan çocukları spor ile ıslah edip ilk kez uçağa bindirdi. Çocuklar uçakta çok heyecanlı olduklarını belirterek, "Uçağa binmek gol atmak gibi birşey" dedi.

Adana İl Jandarma Komutanlığı, Adana Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Sevgiye Uzanan Eller Projesi" kapsamında Seyhan İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan göç alan Küçükdikili bölgesinde Jandarma bölücü terör örgütü lehine yapılan korsan gösterilere katılarak jandarmaya taş atan çocukları ıslah etmek için harekete geçti.

Jandarma koordineli olarak valilikle çalıştıktan sonra Mekan, Küçükdikili, Talat Hacı Bekir ve Büyükdikili İlköğretim Okullarında eğitim gören öğrencileri değişik dallarda sportif faaliyetlere yönlendirdi.

Bedensel ve ruhsal yönden daha sağlıklı bir hale gelmelerini sağlamak, aralarında kaynaşma ve bütünleşmeyi arttırmak, istismar edilmelerini önlemek amacı ile halk oyunları, santranç, futbol, voleybol, basketbol, artistik jimnastik, müzik korosu, masa tenisi etkinlikleri yapıldı.

Bu kapsamda jandarmanın yaptığı turnuvalara 10 takımla 120 öğrenci mücadele etti. Bu turnuvalar kapsamında şampiyon olan Küçükdikili İlköğretim Okulu öğrencilerine ödül jandarma uçak gezisi düzenledi. Uçak gezisinden önce pilotlar çocuklara uçağa binme ve pilotluk hakkında bilgi verdi. Ardından çocuklar uçağa bindirilerek Adana gezdirildi.

Adana'ya kuş bakışı görme imkanı bulan çocuklar çok heyecanlı olduklarını belirterek, "İlk kez uçağa biniyoruz. Bunun için çok mutluyuz. Uçağa binmek gol atmak gibi bir şey" ifadelerini kullandı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mehmetçik Taş Atan Çocukları Sporla Islah Edip Uçağa Bindirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement