Mehteran Takımına Ödül - Son Dakika
Yerel

Mehteran Takımına Ödül

Mehteran Takımına Ödül

Van’ın Muradiye Kaymakamı Erol Tanrıkulu’nun girişimleri sonucu kurulan ve Van’ı değişik illerde temsil eden 30 kişilik Muradiye Mehteran Takımı ekibine bisiklet hediye edildi.

04.07.2014 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Muradiye Kaymakamı Erol Tanrıkulu'nun girişimleri sonucu kurulan ve Van'ı değişik illerde temsil eden 30 kişilik Muradiye Mehteran Takımı ekibine bisiklet hediye edildi.

Muradiye İmam Hatip Lisesi önünde düzenlenen törende konuşan Kaymakam Tanrıkulu; Muradiye'ye 2012 yılında mehteran ekibini kurduklarını belirterek, "Bunun ismini Muradiye Mehteran Ekibi olarak bıraktık ve daha sonra bunu İmam Hatip Lisesi bünyesinde oluşturmaya devam ettik. Biz istedik ki 30 kişilik bir ekip olmasından dolayı her yıl mezun olan öğrencilerin yerine alt kademeden yine yeni öğrenciler gelsin. Mehteran ekibimiz Doğu Anadolu'da kurulan ilk mehteran ekibi olması yönünde çok çok önem arz ettiğini düşünüyorum. İlk defa hocalığını İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin mehteran ekibinin hocalarından bir arkadaşımız geldi. Üç aylık bir çalışma sonunda bu çocuklarımızı eğittiler. Kendilerine ve Büyükşehir Belediyesi'ne de çok teşekkür ediyoruz. Bu mehteran takımımız gerek Malazgirt Zaferi kutlama töreninde, yine 2 Nisan Van'ın kurtuluş gününde halkımızın gönlünü kazanmıştır. Bu bir sosyal etkinliktir. Aynı zamanda tarihimizin mirasına aslında sahip çıkma olayıdır. Buradaki çocuklarımızı kutluyorum, bu çocukları yetiştiren velilerimizi tebrik ediyorum. İnşallah bu çocuklarımız bize mehteran ekibinin güzelliğini yaşattılar ve yaşatmaya devam edecekler. Bu anlamda çocuklarımıza sertifikaları yanında birer bisiklet hediye ederek kendilerini ödüllendirdik. İnşallah bundan sonra da mehteran takımımız çalışmalarına aralıksız devam ederek Muradiye'yi en güzel bir şekilde diğer illerde adını duyurmaya çalışacaktır" dedi.

Mehteran takımının yeni usta öğreticisi Mahmut Paylan ise; ilk olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden gelen eğitmenle bu işe başladıklarını belirterek, "İstanbul'dan gelen arkadaş bizi eğittikten sonra yerini bana bıraktı. Ben üç yıllık bir çalışma sonrasında mehteran takımını yönetmeye devam ettim ve başarılı da olduk. Takımımız artık profesyonel olarak çalışmalarına devam ediyor. Yeri geldiğinde bensiz bile programlara çıkabiliyorlar. Bundan sonra da dokuzuncu sınıftan itibaren yeni öğrencilerle devam edeceğiz" diye konuştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mehteran Takımına Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement