Meis'ten Kaş'a Barış ve Dostluğa Kulaç Attılar - Son Dakika
Güncel

Meis'ten Kaş'a Barış ve Dostluğa Kulaç Attılar

Meis\'ten Kaş\'a Barış ve Dostluğa Kulaç Attılar

Meis'ten Kaş'a barış ve dostluğa kulaç attılarBu yıl 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Meis - Kaş Yüzme Yarışı'nda 212 yüzücü, Yunanistan'ın Meis Adası'ndan Antalya'nın Kaş İlçesi'ne kadar barış ve dostluk için kulaç attı.

05.06.2016 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meis'ten Kaş'a barış ve dostluğa kulaç attılar

Bu yıl 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Meis - Kaş Yüzme Yarışı'nda 212 yüzücü, Yunanistan'ın Meis Adası'ndan Antalya'nın Kaş İlçesi'ne kadar barış ve dostluk için kulaç attı. Geçen yıl yarışma tarihinde tüm zamanların en iyi derecesini yapan milli sporcu Nilay Erkal, bu yıl derecesini yaklaşık 4 dakika daha geliştirdi.

Kaş'ta bu yıl 19'uncusu düzenlenen Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Uluslararası Meis - Kaş Yüzme Yarışı yapıldı. Yarışa katılacak sporcular tekne ile Kaş'tan Yunanistan'ın Meis Adası'na getirildi. 46'sı kadın, 11'i yabancı 212 yüzücünün katıldığı yarışın startını Meis Adası Belediye Başkanı Samsakos Yorgos ve Kaş Belediye Başkanı AK Partili Halil Kocaer birlikte verdi. Yarışın bir bölümüne Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, Demre Kaymakamı Murat Uz ve Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer de katıldı.

Büyük mücadeleye sahne olan yarışı erkekler kategorisinde 1 saat 45 dakika 6 saniyeyle Ümit Kemal Cengiz kazanırken, 1 saat 48 dakika 5 saniyeyle Bekir Emrah Gemicioğlu ikinci, 1 saat 54 dakika 47 saniyeyle Turgut Esen üçüncü oldu. Kadınlarda 1 saat 34 dakika ile Nilay Erkal birinci, 2 saat 22 dakika 19 saniyeyle Birce Aydoğan ikinci, 2 saat 29 dakika 19 saniyeyle Bengü Tokat üçüncü oldu. Genel klasmanda ise Nilay Erkal birinci, Ümit Kemal Cengiz ikinci, Bekir Emrah Gemicioğlu üçüncü oldu. Geçen yıl 1 saat 37 dakika 41 saniyelik derecesiyle yarışma tarihinde tüm zamanların en iyi derecesini elde eden milli sporcu Nilay Erkal, bu yılki derecesiyle bunu yaklaşık 4 dakika daha geliştirdi.

Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, Demre Kamakamı Murat Uz ve Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer verdi.

Genel klasman ve kadınlar kategorisi birincisi milli sporcu Nilay Erkal, Zorlu bir yarış oldu. Geçen yıldan daha iyi bir derece yaptım. Geçen yıla göre daha çok rüzgar ve dalga vardı. 4 gün sonra Portekiz'e gidiyorum, milli takım adına ülkemi temsil etmek için. Orada 10 kilometre yüzeceğim, açık su olimpiyat yüzme yarışlarında. Orada da ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Benim için çok önemli bir tecrübe oldu. Hedefim 2020 olimpiyatları diye konuştu.

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer de dostluk ve kardeşlik için Meis Adası'ndan Kaş'a kulaç atıldığını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Meis'ten Kaş'a Barış ve Dostluğa Kulaç Attılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement