Memiş: "Demirci'nin Projesi Engellenmek İsteniyor" - Son Dakika
Yerel

Memiş: "Demirci'nin Projesi Engellenmek İsteniyor"

Memiş: "Demirci\'nin Projesi Engellenmek İsteniyor"

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Demirci’ye yapılacak Demirci Meydan ve Yeraltı Otoparkı ile ilgili olarak Demirci Belediyesi’nin 05.11.2015 tarihli Belediye Meclisi toplantısında alınan kararlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

18.11.2015 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Demirci'ye yapılacak Demirci Meydan ve Yeraltı Otoparkı ile ilgili olarak Demirci Belediyesi'nin 05.11.2015 tarihli Belediye Meclisi toplantısında alınan kararlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya ve Demirci Koordinatörü Kazım Aysan ile birlikte Demirci'ye yapılması planlanan Meydan ve Kapalı Otopark Projesi hakkında açıklama yaptı. Genel Sekreter Halil Memiş, "Büyükşehir Belediyesi olarak, Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün Bey'in öngörüleri çerçevesinde bizler ilgili teknik arkadaşlarımızla 17 ilçemizde her ilçenin ihtiyaçları ve imkanları dikkate alınarak projeler üretiyoruz. Sonrasında bu projeleri ilçe belediye başkanlarımızla değerlendirip, onlarında desteğini ve görüşlerini almak suretiyle hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede, Demirci ilçemizde de 'Demirci Meydan ve Kapalı Otopark Projesi'ni hayata geçirmek amacıyla çalışmalar başlatılmıştır. Öngörülen proje ile bin 767 metrekarelik büyük bir meydan, yine ayrıca 400 metrekare civarında bir kamusal alan yaratılırken, 660 metrekarelik ticari alan, 6 bin 250 metrekare civarında 213 araç kapasiteli bir otopark ve 330 metrekarelik bir alanında Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası olması öngörülmüştür. Projenin uygulanacağı alanın yaklaşık 2 bin 200 metrekaresi Demirci Belediyesi'ne ait arsalardan kullanılacak, yaklaşık 170 metrekare alanında da içerisinde binalar dahil belediyemizce kamulaştırması sağlanacak. Buna karşılık söz konusu projenin tüm inşaat maliyetleri Büyükşehir Belediyemizce karşılanacak şekilde bir öneri ile Demirci Belediyesi'ne gidilmiş, ayrıca proje kapsamında öngörülen alanlardan 660 metrekarelik ticaret alanının da Demirci Belediyesine devri öngörülmüş, ancak Demirci Belediyesi yapmayı planladığımız projeyi kabul etmediği gibi, kendilerince hizmet binası, restoran ve kafeterya alanları ile kapalı pazar yerinin bulunduğu meydan olarak ta yok denecek kadar bir alanın ayrıldığı bir taslak proje oluşturulmuştur. Buna rağmen, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, önerimizin görüşüldüğü Demirci Belediye Meclisi toplantısında projemiz için "Demirci şehir merkezinin katledilmek istendiği" ifade edilmiş, Büyükşehir Belediyesinin kendileri ile hiçbir görüşmesinin olmadığını dile getirilmiştir." dedi.

Başkan Selçuk'a, "Madem hiçbir görüşme olmadı, niçin ilgili Daire Başkanımız Belediye Meclisinde gelip nasıl bilgilendirme yaptı? Madem görüşme olmadı, neredeyse yapılması ve Büyükşehir Belediyesi vazgeçsin diye ağır şartlar içeren meclis kararını durup dururken mi aldınız?" sorusunu yönelten Memiş şunları söyledi: "Net bir şekilde ifade etmemiz gerekir ki, Demirci Belediyesi Başkanı her zamanki refleksiyle Büyükşehir Belediyesinin Demirci'de yatırım yapmasını engellemek için, kabul edilir tarafı olmayan şartları ortaya sürmektedir. Meclis kararında, Demirci Belediyesinin onayı vermesi şartı ile projenin gerçekleşebileceği ifade edilmektedir. İyi bilinmelidir ki; Manisa Büyükşehir Belediyesi her ilçesine eşit bakmakta ve vizyonunu öyle belirlemektedir. Bizim için Demirci Belediyesinin onayı değil, Demircili hemşerilerimizin onayı önemlidir. Kanımız, Sayın Cengiz Ergün'e ve ekibine Manisa'nın 17 ilçesine hizmet etmeleri için mahalli seçimlerde verilmiştir. Yapılacak tesisin proje hazırlandıktan sonra 6 ay içerisinde inşaatına başlanması ve 3 yıl içerisinde bitirilmesi, aksi halde tamamlanan kısmıyla inşaatın mülkiyeti ve hiçbir hak talep etmeden Demirci Belediyesi'ne devredilmesi vasıtasıyla işbirliği yapılacağına karar verilmiştir.

Bu şartta kurumlar arası güvensizliğin hat safhaya yaklaştığı, kamu oyu algısının olumsuz olacağı ve esas itibariyle de tabiri caizse 'işin yokuşa sürülmesi' anlamına gelecek, kabul edilebilirliği olmayan bir yaklaşımın tezahürüdür. Kısacası Demirci Belediye Başkanımız ve Demirci Belediye Meclisi'nin aldığı, 05.11.2015 tarih ve 45 sayılı kararda sergilediği tavır işin yapılmasını engelleyen, üzüm yemeyi değil, bağcıyı dövmeyi çağrıştıran bir yaklaşımdır. Açıkça, Büyükşehir Belediyemizin, Demirci'ye yatırım yapması engellenmekte, bunun içinde bahaneler üretilmektedir.

Konunun Demircili hemşehrilerimizce objektif bir şekilde değerlendirileceğinden şüphemiz bulunmamaktadır." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Memiş: 'Demirci'nin Projesi Engellenmek İsteniyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement