Memur-Sen'den Bakan Çelik'e Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Memur-Sen'den Bakan Çelik'e Ziyaret

Konfederasyon Genel Başkanı Gündoğdu ile Büro Memur Sen Genel Başkanı Yazgan, kamu görevlilerinin mali, sosyal, özlük haklarının geliştirilmesi konularındaki taleplerini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik'e sundu.

20.01.2015 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, kamu görevlilerinin mali, sosyal, özlük haklarının geliştirilmesi konularındaki taleplerini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e sundu.

Memur-Sen'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Gündoğdu ve Yazgan, Bakan Çelik'i makamında ziyaret etti.

Gündoğdu, ziyarette, toplu sözleşme ve Kamu Personeli Danışma Kurulunda (KPDK) üzerinde mutabakata varılan ancak uygulanmayan 2005'ten sonra göreve başlayan memurlara bir derece verilmesi, 4/C'li personelin kadroya geçirilmesi, disiplin cezalarının affedilmesi ve kamuda çalışan üniversite mezunu işçilerin memuriyet kadrosuna alınması gibi konuların hayata geçirilmesi taleplerini iletti.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan da tüm kurumlarda fazla mesai yapıldığını ancak ücretinin ödenmediğini belirterek, "2013'te yaptığımız toplu sözleşmede fazla mesai ücretlerinin ödenmesini karara bağladık ancak herhangi bir gelişme yok. Adalet Bakanlığında fazla mesai ücretlerinin ödenmesine karar veriliyor ancak bu karar doğrultusunda adalet çalışanlarının çok az bir bölümü fazla mesai alabiliyor. Bu tür durumlar kamuda ayrımcılık çıkarıyor" ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, fazla mesai ücretlerinin ödenmesine ilişkin uygulamanın, Adalet Bakanlığında başladığını, ilerleyen süreçte ise tüm adalet çalışanları ile mesai yapan kurumlarda ücretlerinin ödenmesi için çalışma yapılacağı söylediği ifade edildi.

Bakan Çelik'in servis hizmetinin verilmesi için Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşeceğini kaydettiği bildirildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Memur-Sen'den Bakan Çelik'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement