Menemen'de 3. Rahvan At Yarışı Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Menemen'de 3. Rahvan At Yarışı Heyecanı

Menemen\'de 3. Rahvan At Yarışı Heyecanı

Menemen Belediyesi'nin 26 Mayıs Pazar günü (yarın) Seyrek Arena'da gerçekleştireceği "3.Geleneksel Rahvan At Yarışları", Türkiye'nin dört bir yanından rahvan atçıları buluşturacak.

25.05.2013 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Menemen Belediyesi'nin 26 Mayıs Pazar günü (yarın) Seyrek Arena'da gerçekleştireceği "3. Geleneksel Rahvan At Yarışları", Türkiye'nin dört bir yanından rahvan atçıları buluşturacak.

Rahvan atçılık konusunda köklü bir geçmişe sahip Menemen'i bu alanda çekim merkezi haline getirmek istediklerini bildiren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; "Menemen'in rahvan atçılık konusunda öncü olması gerektiğine inandığımız için, Menemen'i rahvan atçılığın merkezi yapmak adına elimizden gelen tüm çabayı ortaya koymaktayız" dedi.

Geleneksel hale getirdikleri bu etkinliğe, başta Menemen ve İzmirliler olmak üzere tüm at severleri davet eden Başkan Şahin; Pazar gününü sıra dışı geçirmek isteyen vatandaşlar için, saat 11: 00'de başlayacak bu şenliğin bulunmaz bir fırsat olduğunu söyledi.

200 RAHVAN AT YARIŞACAK

Menemen Belediyesi'nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Rahvan At Yarışlarına; Karadeniz, Akdeniz, Ege, Marmara, İç Anadolu ve Güneydoğu bölgelerinden 200 kadar rahvan at katılacak. Seyrek Arena olarak adlandırılan 900 metre

kum pistte, 11 kategoride yarışlar gerçekleştirilecek. Baş, Başaltı, Büyük Orta, Küçük Orta, 4'lü Tay, Deste, 3'lü Tay, Tozkoparan, Köylü Dörtnal, İthal A ve İthal B kategorilerinde gerçekleşecek yarışlarda dereceye girenlere toplamda 80 bin TL civarında ödül dağıtılacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Menemen'de 3. Rahvan At Yarışı Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement