Meram Belediyesinden Yapılacak Tesis İçin "Plebisit" - Son Dakika
Yerel

Meram Belediyesinden Yapılacak Tesis İçin "Plebisit"

Yaklaşık 10 bin vatandaşın oy kullanacağı plebisitte mahalle sakinleri, çocuk parkı, spor merkezi, gençlik merkezi ve aile yaşam merkezinden birini tercih edecek.

14.08.2014 16:52  Güncelleme: 17:00

Konya'da 24 Ağustos'ta yapılacak plebisit ile vatandaşlar, Meram Belediyesinin yaklaşık bin metrekarelik alana hangi tesisin yapılacağına karar verecek.

Plebisitte, Mehmet Vehbi, Saadet, Muradiye ve Kurtuluş mahallelerinde yaklaşık 10 bin vatandaş oy kullanacak. Kurulacak sandıklarda oy kullanacak mahalle sakinleri, pusulada yer alan çocuk parkı, spor merkezi, gençlik merkezi ve aile yaşam merkezinden birini tercih edecek. Sandıktan en çok oyu alan tesis, Meram Belediyesi tarafından hayata geçirilecek.

Belediye Başkanı Fatma Toru, yaptığı açıklamada, vatandaşların görüşlerini önemsediklerini, toplumsal konsensüs sağlamaya yönelik talepleri aldıktan sonra plebisit uygulaması yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Demokrasinin yerelde başladığını belirten Toru, yaptıkları çalışmalarda mahalle muhtarları, halk ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelip, ilçenin ihtiyaçlarını ve beklentilerini analiz ettiklerini kaydetti.

Kurtuluş, Saadet, Mehmet Vehbi ve Muradiye mahallelerini kapsayan ortak noktada, belediyeye ait bin metrekare arazi bulunduğunu ifade eden Toru, şöyle konuştu:

"Toplamda 10 bin kişinin oy kullanmasını bekliyoruz. Halkımıza 'Karar sizden, hizmet bizden' diyoruz. Onların vereceği karar doğrultusunda en çok talep edilen tesis ile ilgili projelendirme ve temel atma çalışmalarımıza başlamış olacağız. Çünkü bizim için yerelde halkımızın beklentileri ve talepleri önemlidir. Belediye yönetimi olarak her zaman bunu önemsiyoruz. Bundan sonra da önemsemeye devam edeceğiz."

Saat 08.00'de başlayacak Oy verme işlemi, saat 17.00'de sona erecek. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Meram Belediyesinden Yapılacak Tesis İçin 'Plebisit' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement