Meram Tıp Fakültesi Yeni Binası Selçuklu'da Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Meram Tıp Fakültesi Yeni Binası Selçuklu'da Yapılacak

Meram Tıp Fakültesi Yeni Binası Selçuklu\'da Yapılacak

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi ve Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi arasında, Meram Tıp Fakültesi yeni binasının yapılacağı arazinin devir protokolü imzalandı.

20.07.2014 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi ve Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi arasında, Meram Tıp Fakültesi yeni binasının yapılacağı arazinin devir protokolü imzalandı.

Selçuklu modern bir tıp fakültesi hastanesine daha kavuşuyor. Selçuklu Tıp Fakültesinden sonra, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi de Selçuklu'da yer alacak. Beyhekim Sağlık Kompleksi ile birlikte sağlık alanında hızla gelişen Selçuklu, yeni imzalanan protokol ile ikinci bir tıp fakültesine kavuşuyor. Protokol gereği Selçuklu Belediyesi, TOKİ'den aldığı arsanın bir kısmını tıp fakültesi hastanesi yapılmak üzere Konya Necmettin Erbakan Üniversitesine devrediyor.

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Dekanlık binasında düzenlenen protokol törenine Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Prof. Dr. Tahir Yüksek, Selçuklu Belediye Başkan Yardımcıları Furkan Kuşdemir ve Ali Ziya Yalçınkaya katıldı.

Şehrin en çok rağbet gören hastanelerinden birisinin Meram Tıp Fakültesi hastanesi olduğunu vurgulayan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yeni yapılacak hastanenin hayırlı olması dileğinde bulundu. Başkan Altay, "Bugün şehrimiz adına güzel bir imza atıyoruz. Meram Tıp Fakültesi hastanesi şehrimizin en çok rağbet gören hastanelerinden birisi ama mevcut yapısıyla artık Türkiye standartlarının gerisinde kalmış neredeyse. Onun için Sayın rektörümüz baştan beri bir arsa arayışı içindeydi. Selçuklu Belediyesi olarak TOKİ'den almış olduğumuz arsanın bir kısmını Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi yapılmak üzere devrediyoruz. Burada bir teşekkürümü özellikle belirtmek istiyorum. Bu süreçte TOKİ başkanından tüm idarecilerimize kadar bize çok ciddi yardımda bulundular. Tüm TOKİ ailesine teşekkür ediyorum. İnşallah Meram Tıp Fakültesi hastanesi, eski cephanelik diye tabir edilen bölgede inşa edilecek ve en yakın zamanda halkımıza hizmet sunacak. Şehrimiz adına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Böylece ikinci üniversitenin tıp fakültesini de Selçuklu ilçemiz kazanmış olacak. Hocamıza teşekkür ediyoruz. Hizmet alacak herkes için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Konya'nın bir sorununu daha çözmede çözüm ortağı olarak Selçuklu Belediyesinin arsa temini konusundaki desteklerinden dolayı mutlu olduklarını ifade eden Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Meram Tıp Fakültesinin çok boyutlu, çok bloklu hizmet alanının toplanması ve birleştirilmesi konusunun gündemlerinde yer aldığını ifade ederek, yakın bölgede temin edilen arsa üzerinde Tıp Fakültesinin monoblok olarak şifa dağıtmaya devam edeceğini söyledi.

Selçuklu Belediyesine teşekkürlerini sunan Prof. Dr. Muzaffer Şeker, "Bundan dolayı başkanımızı ve ekibini kutluyorum. Bizim Konya Üniversitesi olarak yola çıktığımız bu serüvende bu taşınmazı TOKİ'den alınmasında beraberce işbirliği göstererek, daha sonrada yaptığımız protokol çerçevesinde bir bölümünün bize devri konusunda gösterdikleri anlayış ve hassasiyetten dolayı teşekkür ederiz. Yine benzer şekilde bu konuda ön angajmanda gösterdikleri iyi niyetten dolayı da TOKİ idaresine de teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sağ olsunlar kolaylaştırıcı oldular. Teşekkür ediyoruz kendilerine. Allah hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin inşallah. Burada şifa dağıtılması noktasında hekimlerimizin güzel bir hizmet üretmeleri sağlanmış olacak" şeklinde konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meram Tıp Fakültesi Yeni Binası Selçuklu'da Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement