Meriç ve Tunca'da Debiler Düşüyor - Son Dakika
Yerel

Meriç ve Tunca'da Debiler Düşüyor

Bulgaristan'daki sağanaklara bağlı kar erimesi dolayısıyla bu yıl 3 kez taşkına neden olan Meriç ve Tunca nehirlerinin debilerindeki düşüş sürüyor.

13.04.2015 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bulgaristan'daki sağanaklara bağlı kar erimesi dolayısıyla bu yıl 3 kez taşkına neden olan Meriç ve Tunca nehirlerinin debilerindeki düşüş sürüyor.

Edinilen bilgiye göre, nehir suları taşkın riskinin altında aksa da yayıldığı bazı bölgelerden hala yatağına dönmedi.

Şubat ayında son 31 yılın en yüksek debisi 2149 metreküp/saniye seviyesine ulaşmasıyla Yunanistan'a da giden yolun içinden geçtiği Karaağaç Mahallesi'ne geçişlerin kapanmasına neden olan ve mart ayında da iki kez taşkın seviyesine kadar yükselen Meriç' in seviyesi 850 metreküp/saniyede akıyor.

Tunca Nehri'nin yatağının daraldığı Sarayiçi adası yakınlarındaki yayılışından yatağına geri çekilme henüz başlamadı. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Er Meydanı, Adalet Kasrı, Pehlivanlar Yolu, Balkan Şehitliği ve Edirne Saray kalıntılarının bir bölümü sular altında.

Fatih ve Kanuni köprülerinin girişlerinden su akması nedeniyle Sarayiçi adasına da giriş yapılamıyor. Yetkililer, adadan suyun çekilmesinin 170 metreküp/saniye civarında akan Tunca'nın debisinin 80 metreküp/saniye seviyelerine inmesine bağlı olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Meriç ve Tunca'da Debiler Düşüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement