Merkez Parti 1. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika
Güncel

Merkez Parti 1. Olağan Genel Kurulu

Genel Başkan Karslı: "Tarihine, milletine, cumhuriyetine bağlı bir ekibiz. Bizim milletle, devletle, cumhuriyetle kavgamız yok. Samimi olduğumuz için Allah bizi muvaffak edecek"

25.10.2014 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı, "Tarihine, milletine, cumhuriyetine bağlı bir ekibiz. Bizim milletle, devletle, cumhuriyetle kavgamız yok. Samimi olduğumuz için Allah bizi muvaffak edecek" dedi.

Karslı, partisinin genel merkezinde düzenlenen Merkez Parti 1. Olağan Genel Kurulu'nun açılışında yaptığı konuşmada, " Türkiye'de dizayn edilmiş bir hükümet ve dizayn edilmiş bir muhalefet var. Hükümet de muhalefet de dizayn edilmiş" ifadesini kullandı.

Abdurrahim Karslı, şu görüşleri ileri sürdü:

"Bir parti olmalı, kendi menfaatini değil, milletin menfaatini esas almalı. Bir parti olmalı, dini alet etmemeli. Bir parti olmalı, hukuka dayanmalı. Bir parti olmalı, demokrasiyi esas almalı. Bir parti olmalı, milletin değerleriyle kavga etmemeli. Biz bu işe imanımızdan, inancımızdan gelen değerlerle bağlıyız. Bu millet gerçekten çok şeyler yapmış. Ama bu milletin en son yaptığı şey kurduğu Türkiye Cumhuriyet devletidir. İmanı ve ahlakı olan bunu korumalıdır. Bizim AK Parti'den farkımız, Türkiye Cumhuriyeti'ne imanımızla bağlı olmamız."

Karslı, partisinin anlayışını anlatırken şu ifadeleri kullandı:

"Biz cumhuriyeti bütün değerleriyle yükseltmek için çalışan, fiilen ve kavlen dua eden bir ekibiz. Böyle bir ekip şimdiye kadar Türkiye Cumhuriyeti'nde olmadı, cumhuriyet kurulduğundan beri olmadı. Çünkü dindarları, cumhuriyete din sebebiyle düşman ettiler. Hırsızlar çıktı, sahtekar milliyetçi oldular. Milliyetçi memleketini sevendir. Tarihine, milletine, cumhuriyetine bağlı bir ekibiz. Bizim milletle, devletle, cumhuriyetle kavgamız yok. Samimi olduğumuz için Allah bizi muvaffak edecek."

Çözüm sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Karslı, "Bu gidişin sonu şu:  Bunlar partiyi hapiste kurdu, tasfiyesi de hapiste olacak. Başka türlü olmaz" diye konuştu.

Merkez Parti'nin, "cemaatin partisi olduğu" iddialarını anımsatan Karslı, "Bizim Merkez Parti olarak bir cemaate ihtiyacımız yok. Çünkü zaten biz bir cemaatiz ve hiçbir cemaate yakınlığımız yok" görüşünü dile getirdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Merkez Parti 1. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement