Mersin Çocuk Sanatçılardan Muhteşem 23 Nisan Konseri - Son Dakika
Güncel

Mersin Çocuk Sanatçılardan Muhteşem 23 Nisan Konseri

Mersin Çocuk Sanatçılardan Muhteşem 23 Nisan Konseri

Çocuk sanatçılardan muhteşem 23 Nisan konseriMERSİN Devlet Opera ve Balesi'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği konserde sahne alan sanatçı çocuklar, dinleyenleri büyüledi.

24.04.2016 10:43

Çocuk sanatçılardan muhteşem 23 Nisan konseri

MERSİN Devlet Opera ve Balesi'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği konserde sahne alan sanatçı çocuklar, dinleyenleri büyüledi.

Konser, Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde gerçekleşti. Koro yönetmenliğini Reyhan Bezdüz ile Bilal Güncan'ın yaptığı konserin, orkestra şefliği Lorenzo Coladonato üstlendi. Konserde önce geçen yıl Belçika'nın Namur kentinde düzenlenen Uluslararası Grumiaux Genç Kemancılar Yarışması'nda kendi kategorisinde dünya üçüncüsü olan 9 yaşındaki Laçin Akyol sahne aldı. Akyol, kemanıyla Charles Auguste de Beriot'un keman konçertosunu seslendirdirdi. İlk kez senfonik bir konserde solist olarak sahne alan Akyol, sahnede çok heyecanlı olduğunu belirtip gelecekte başarılı bir sanatçı olmak için çok çalışacağını söyledi. Daha sonra ise sahne alan Aylin Çelik, Antonio Vivaldi'nin gitar konçertosunu, Doğa Karahan da kemanı ile Pablo de Sarasate'nin İntrodoction&Tarantella? eserini çaldı.

Konserde Mersin Devlet Opera Balesi Çocuk Korosu, Mersin Doğa Okulları Çocuk Korosu, Hüseyin Güvercin Ortaokulu Çocuk Korosu, Polifonik Korolar Derneği Umut Işığı Çocuk Korosu ile Gölcük Belediyesi Konservatuarı Umut 2000 Çocuk Korusu da sahneye çıktı. Korolardaki çocuklar, '23 Nisan Şarkısı', 'Do Re Mi', Barış Manço'nun 'Bugün Bayram Çocuklar', '23 Nisan Türküsü', 'II Super Poliglotto?, 'İzindeyiz Atam' eserlerini seslendirdi. Tenor Bülent Bezdüz de palyaço kostümü ile çıktığı sahnede İtalyan halk şarkısı 'Tritomba'yı çaldı. Konserin sonunda katılanlar hep birlikte 10'ncu Yıl Marşı'nı söyledi. Sahneden korodaki çocukların üzerine gül yaprakları dökülürken salonda bulunanlar ayağa kalkıp küçük sanatçıları uzun süre alkışladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin Çocuk Sanatçılardan Muhteşem 23 Nisan Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement