Mersin'de 1. Çocuk Kitapları Günleri ve Çocuk Şenliği Başladı - Son Dakika
Yerel

Mersin'de 1. Çocuk Kitapları Günleri ve Çocuk Şenliği Başladı

Mersin\'de 1. Çocuk Kitapları Günleri ve Çocuk Şenliği Başladı

Mersin’de, 23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında İçel Sanat Kulübü ve Mersin Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mersin Bürokrat ve İş Adamları Derneği (MEBİDER) katkılarıyla düzenlenen ’1. Çocuk Kitapları Günleri ve Çocuk Şenliği’ etkinliği başladı.

20.04.2015 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de, 23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında İçel Sanat Kulübü ve Mersin Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mersin Bürokrat ve İş Adamları Derneği (MEBİDER) katkılarıyla düzenlenen '1. Çocuk Kitapları Günleri ve Çocuk Şenliği' etkinliği başladı.

Çocukların yoğun ilgi gösterdiği ve 52 yayın evininin kitaplarının yer aldığı Çocuk Kitapları Günleri ve Çocuk Şenliği, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştiriliyor. Etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Celal Taş, İçel Sanat Kulübü Başkanı Eyüp Dinç, yazarlar, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibi kısa bir gösteri yaptığı etkinlikte bir konuşma yapan Genel Sekreter Yardımcısı Taş, Hollanda'da yaşadığı dönemlerden örnekler vererek, hoşgörünün önemine değindi. Okumak ve bilgilenmenin de

hoşgörüyü getirdiğini vurgulayan Taş, "Çocukların bu şekilde bir etkinlikle buluşması da bizim açımızdan oldukça önemli" dedi.

İçel Sanat Kulübü Başkanı Eyüp Dinç ise etkinliğin 3 gün süreceğini söyledi. Dinç, "Bu etkinlikte 23 Nisan'ı anmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi ile MEBİDER'in yardımlarıyla 52 tane çocuk yayın evinin buluştuğu bir alandayız. Çocuklarımız alanda. Bütün amacımız, çocuklarımızın fazla kitap okumalarını, okumalarıyla beraber ufuklarını artırmalarını istiyoruz. O yüzden böyle bir etkinlik ve söyleşi günü düzenledik" diye konuştu.

Öykü, roman yazarı ve sinema yönetmeni olan Remzi Karabulut da bu tarz etkinliklerin daha fazla gerçekleşmesi gerektiğini belirterek, "Bu tür festivallerin daha çok yapılması, daha çok katılımın gerçekleşmesi için bütün kurum ve kuruluşların, ticaretin peşinde koştukları kadar koşmaları gerekiyor. Paylaşma duygularımız zamanla yerini çıkar çatışmalarına bıraktı. Bu, bizim insaniyetimizi ve ruhumuzu kuruttu. Bu tarz organizasyonlar, umarım daha çok gerçekleşir. Bizler de kaybettiğimiz değerlerimizi daha çok hissederek yaşamaya başlarız" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'de 1. Çocuk Kitapları Günleri ve Çocuk Şenliği Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement