Mersin'de Deniz Dibi Temizliği - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Deniz Dibi Temizliği

Mersin\'de Deniz Dibi Temizliği

Mersin'de deniz dibi temizliğiMERSİN'de, Aquademi Dalış Kulübü dalgıçları, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında sualtı temizliği yaptı.

23.04.2016 18:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de deniz dibi temizliği

MERSİN'de, Aquademi Dalış Kulübü dalgıçları, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında sualtı temizliği yaptı.

Merkez Yenişehir İlçesi'nde bulunan Marina'da gerçekleştirilen deniz temizliği dalışı yapan 10 dalgıç, 2 saat sualtında kaldı. 10 metre derinliğe kadar dalarak çıkardıkları atıkları tekneye alan dalgıçlar, titizlikle çalışmalarını yürüttü. Deniz dibini temizlemek için çalışan dalgıçlar, otomobil lastikleri, plastik ve cam şişeler gibi atıkları çıkardı. Dalkılıç Limited şirketi, Apeks Mühendislik, Bey Reklam desteğiyle yürütülen çalışma sonucu çıkarılan materyaller limanda sergilenirken, deniz dibindeki kirlilik de gözler önün serildi. Deniz altında bambaşka bir dünyanın olduğunu belirten dalgıçlar, sergilenen atıkları örnek göstererek çevredikileri bilinçlendirdi. Denizin altından yaklaşık 400 kilo atık çıkarılırken, küçük bir alanda yapılan temizlik dalışı sonrası çıkan atıkların çokluğu da şaşkına çevirdi.

Dalış Eğitmeni Boğaç Dağhan Günöz, "23 Nisan'da özellikle çocuklarımızı bilinçlendirmek, denizin önemini ve temiz tutulması gerektiğinin farkındalığını yaratmak için böyle bir etkinlik düzenledik. Bu etkinliği 4'üncü kez gerçekleştirdik. 10 kişilik bir ekiple deniz temizliği yaptık. 10 metre derinliğe kadar inip temizlik çalışması yürttük 2 saat boyunca. Zeminde çok büyük atıklar bulduk ama çıkaramadığımız parçalar da oldu. Cam kırıkları, şişeler, ağlar, halatlar ve araç lastikleri çıkardık zeminden. Bunlar üzücü kirlikilker tabi. 2 saatlik çalışma sonucunda yaklaşık 400 kilo atık malzeme çıkardık. İnsanlardan isteğimiz deniz kirliliği yaratmasınlar ve bu konuda lütfen duyarlı olsunlar" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Deniz Dibi Temizliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement