Mersin'de Kaçak Kazı Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Kaçak Kazı Operasyonu

Mersin\'de Kaçak Kazı Operasyonu

Mersin'in Silifke ilçesinde kaçak kazı yapan 7 kişi, 1 adet hilti ve kazı malzemeleriyle birlikte yakalandı.

21.07.2014 12:15

Mersin'in Silifke ilçesinde kaçak kazı yapan 7 kişi, 1 adet hilti ve kazı malzemeleriyle birlikte yakalandı.

Mersin Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Silifke İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Ayaştürkmenli Mahallesi'nde yapılan çalışmada D.K., B.O., O.D., A.S., E.T., K.B.Y. ve Y.E. isimli 7 kişi, kaçak kazı yaptıkları sırada suçüstü yakalandı. Şahıslarla birlikte 1 adet hilti ve kazı çalışmalarında kullanılan çeşitli malzemeler ele geçirildi.

Mersin İl Jandarma Komutanlığı'nca 12 Şubat 2014 tarihinde başlatılan 'Mirasına Sahip Çık Geleceğine Umut Ol' projesi kapsamında, 20 kaçak kazı olayında toplam 63 şüphelinin yakalanarak adli makamlara sevk edildiği bildirildi.

Öte yandan; Mersin Valiliği koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nün ortaklaşa gerçekleştirdikleri, kültür ve tabiat varlıklarının korunması konusunda 'Mirasına Sahip Çık, Geleceğine Umut Ol' sloganı ile başlatılan proje çalışmasının başarıya ulaştığı vurgulandı.

Kentin tarihi ve kültürel eserlerinin korunmasının hedeflendiği proje kapsamında, Mersin'de kültür ve tabiat varlıklarının yoğun olarak bulunduğu ilçe, belde ve köylerde vatandaşların konuyla ilgili bilgilendirildiği, hazırlanan broşürlerin bölge halkının önem derecesine göre dağıtıldığı ifade edildi. Ayrıca, jandarma asayiş timlerince kültür ve tabiat varlıklarının yoğun olarak bulunduğu bölgelerde önleyici maksatlı kontrol ve denetimlerin arttırıldığı kaydedildi.

Açıklamada, binlerce yıllık tarihin izlerini taşıyan ve dünyanın en büyük açık hava müzesi kentlerinden biri olan Mersin'de, İl Jandarma Komutanlığı'nca tarihi eser kaçakçılığı ile mücadeleye yönelik gayretlerin, bilgilendirici ve bilinçlendirici mahiyette seminer ve çalışmaların devam edeceği belirtildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Kaçak Kazı Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement