Mersin'de Seçim Gerginliği Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Mersin'de Seçim Gerginliği Sona Erdi

Mersin’de BDP'li Mehmet Fazıl Türk’ün kazandığı merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanlığı’nı 316 oy farkla kaybeden CHP adayı Necdet Tamamoğulları’nın dün İlçe Seçim Kurulu’na yaptığı itirazın ardından başlayan gerginlik, İlçe Seçim Kurulu'nun verdiği ret kararı ile sona erdi.

02.04.2014 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de BDP'li Mehmet Fazıl Türk'ün kazandığı merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanlığı'nı 316 oy farkla kaybeden CHP adayı Necdet Tamamoğulları'nın dün İlçe Seçim Kurulu'na yaptığı itirazın ardından başlayan gerginlik, İlçe Seçim Kurulu'nun verdiği ret kararı ile sona erdi.

CHP'nin dün Akdeniz ilçesindeki seçime itirazıyla başlayan gerginlik ve bekleyiş sona erdi. Dünden bu yana Mersin Adliye Sarayı karşısında bulunan Akdeniz Belediyesi'ni terk etmeyen ve çadırlar kurarak belediye bahçesinde sabahlayan çok sayıda BDP'li, sabahın erken saatlerinden itibaren müzik eşliğinde halaylar çekerek bekleyişlerini sürdürdü. Bu arada, gerginlik yaşanmaması için Mersin Emniyet Müdürlüğü çevik kuvvet ekipleri adliye bahçesinde beklerken, BDP İl Teşkilatı da görevlendirdiği partililerle belediye bahçesindeki vatandaşların adliye tarafına geçmesini engelledi. Ayrıca Mersin Adliyesi'nin etrafı polis tarafından barikatla kapatılırken, adliyeye sadece bir girişten izin verildi.

Öğleden sonra itiraz sonucunu açıklayan İlçe Seçim Kurulu, CHP'li Tamamoğulları'nın itirazına ret kararı verdi. Bunun üzerine BDP'liler büyük bir coşku yaşarken, Akdeniz Belediyesi ile Mersin Adliyesi'ni ayıran Zeytinlibahçe Caddesi'ni trafiğe kapatarak kutlama yaptı. Partililer ayrıca gündüz saati olmasına rağmen çok sayıda havai fişek attı. Burada HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ve Akdeniz Belediye Eş Başkanı Yüksel Mutlu, partililere seslenerek sevinçlerine ortak oldu.

Konuşmaların ardından partililer 2 günlük bekleyişlerini sona erdirerek, olaysız bir şekilde dağıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'de Seçim Gerginliği Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement