Mersin'de Sokak Hayvanları Artık Aç ve Susuz Kalmayacak - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Sokak Hayvanları Artık Aç ve Susuz Kalmayacak

Mersin\'de Sokak Hayvanları Artık Aç ve Susuz Kalmayacak

Mersin Belediyesi Veteriner Daire Başkanlığı tarafından yaptırılan sokak hayvanlarını doyuran akıllı geri dönüşüm kutularıyla hayvanlar aç ve susuz kalmaktan kurtulacak.

11.08.2014 16:36  Güncelleme: 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi Veteriner Daire Başkanlığı tarafından yaptırılan 'sokak hayvanlarını doyuran akıllı geri dönüşüm kutularıyla' sokakta yaşayan hayvanlar aç ve susuz kalmaktan kurtulacak.

Veteriner Daire Başkanlığı tarafından ilk etapta 6 tane yaptırılan kutular, Mersin sahilinde çeşitli yerlere yerleştirildi. Güneş enerjisi sistemi ile çalışan kutulara, pet veya cam şişesi attığınız zaman mama ve su kaba dökülüyor. Hayvan severler tarafından takdirle karşılanan kutuların açılışını, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz yaptı. Atatürk Parkı içinde bulunan Kıbrıs Şehitleri Anıtı'nın yanına yerleştirilen kutunun açılışı öncesi konuşan Başkan Kocamaz, Mersin Hayvan Barınağı'nın 2013 yılında çok kötü bir unvan aldığını belirterek, " Türkiye'de en kötü köpek barınağı olarak tescil edildi. Bu Mersin'in bir ayıbı. Biz bu ayıbı ortadan kaldırabilmek için çaba sarf ediyoruz. İnşallah Oman Bölge Müdürlüğü'nden tahsis ettirdiğimiz toplam 370 dönüm olacak şekilde ilk etap da 200 dönümlük bir alanda çalışmalar başlatacağız. Köpek barınakları yapacağız. Köpekler serbestçe dolaşma imkanına da kavuşmuş olacaklar, doğal ortamda. Bu arada da biz o köpeklerin eskiden olduğu gibi itlafı yerine toplanarak önce kısırlaştırılması, hepsinin damgalanması, kulaklarına küpe takılarak kayıt altına alınması şeklide çalışmalar yapağız. Bu arada tabi aşılarını yaptıracağız. İnsanlara ve çevreye herhangi bir olumsuz hareketlerinin de önüne geçmiş olacağız" diye konuştu.

Bugün yaptıkları çalışmanında Mersin'de bir ilk olduğunu belirten Kocamaz, "Bu pugedon olayı da yine Mersin'de yapılan ilk uygulama. Bunu Mersin'in bütün ilçelerinde yaygınlaştırmayı planlıyoruz. En son belediye meclisinde aldığımız karar doğrultusunda bütün ilçelerin hayvan barınakları biz üstleniyoruz. Yine kısırlaştırma olayında da onlara destek vereceğiz. Onun dışındaki diğer ihtiyaçlarını ilçe belediyeleri karşılayacak. İnşallah Mersin'i sadece insanların değil hayvanların da mutlu yaşadı bir kent haline getireceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sokak hayvanlarını doyuran akıllı geri dönüşüm kutusunun açılışı yapıldı. Açılışın ardından denenen kutudan sokak köpekleri su içip, yemek yediler. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Sokak Hayvanları Artık Aç ve Susuz Kalmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement