Mersin'deki "Paralel Devlet Yapılanması" Davası - Son Dakika
Güncel

Mersin'deki "Paralel Devlet Yapılanması" Davası

Mersin merkezli 19 ilde yürütülen ’Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik operasyonla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 70 sanığın yargılanmasına devam edildi.

14.01.2016 18:23

Mersin merkezli 19 ilde yürütülen 'Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyonla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 70 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava, dünkü duruşmada savunma avukatları ile mahkeme heyeti arasındaki usul tartışmaları nedeniyle verilen aranın ardından bugün devam etti. Aralarında başka bir davadan tutuklu bulunan gazeteci Mehmet Baransu ile eski Mersin Emniyet Müdür Yardımcısı Anadolu Atayün'ün de bulunduğu sanıkların bazıları ile avukatlar ve bazı müştekiler duruşma hazır bulundu.

Kimlik tespitinin ardından sanık avukatları, dün olduğu gibi bugün de müvekkillerinin tam olarak neyle suçlandıklarını bilmediklerini ve alınan ara karar olmasına rağmen kendilerine delillerin gösterilmediğini ileri sürerek, savunma aşamasına geçmeyeceklerini söylediler. Sanıkların ifade vermesini isteyen mahkeme heyetiyle sanık avukatları arasında uzun süre devam eden usul tartışmaları sonrası duruşmaya 15 dakika ara verildi. Bu arada bazı müştekiler ve onların avukatları ile sanıklar arasında tartışma çıktı. Tartışma, polislerin araya girmesiyle büyümeden önlendi.

Aranın ardından devam eden duruşmada usul tartışmaları yine sürdü. Bunun üzerine mahkeme heyeti Mehmet Baransu'nun avukatı Sercan Sakallı ile savunma avukatlarından Müdayi Kaya ve Musa Bire'yi salondan çıkarttı. Sanık avukatlarından Yavuz Selim Çelik de mahkeme başkanı ve heyetin kadın üyesi hakkında 'reddi hakim' talebinde bulundu. Bu talep, mahkeme tarafından reddedildi.

Duruşmanın yarın devam etmesine karar verildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersin'deki 'Paralel Devlet Yapılanması' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement