Mersin Ormancılarından KKTC'ye Ağaçlandırma Çalışmalarında Destek - Son Dakika
Yerel

Mersin Ormancılarından KKTC'ye Ağaçlandırma Çalışmalarında Destek

Mersin Ormancılarından KKTC\'ye Ağaçlandırma Çalışmalarında Destek

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü Etüt-Proje Başmühendisi Sedat Yıldırım, Mersin ve Adana Orman Bölge Müdürlükleri’nden görevlendirilen ekskavatör ve operatörler ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) giderek, ağaçlandırma çalışmalarına destek verdi.

01.11.2016 10:21

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü Etüt-Proje Başmühendisi Sedat Yıldırım, Mersin ve Adana Orman Bölge Müdürlükleri'nden görevlendirilen ekskavatör ve operatörler ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) giderek, ağaçlandırma çalışmalarına destek verdi.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, KKTC Ormancılık Faaliyetleri Eylem Planı (2014-2018) kapsamında, gelir getirici tür ağaçlandırmaları ve bozuk orman alanlarının ağaçlandırılması çalışmalarında ekskavatör ile toprak işleme alanlarının belirlenmesi ve teknik destek verilmesi amacıyla Mersin ve Adana'dan bir heyet KKTC'ye gitti.

KKTC Orman Dairesi Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte Girne ve Alevkaya Şefliği çalışma sahaları içerisinde kalan Dikmen, Taşkent ve Kalavaç Köylerindeki ağaçlandırma çalışmaları yapılacak potansiyel sahalar ve gelir getirici türlerden delice (yabani zeytin) sahaları heyet tarafından tespit edildi. İlgili köylerde yaşayan yöre insanları ile bu sahalarda yapılacak çalışmalar anlatılarak, görüş alış verişinde bulunuldu. Köylüler tarafından bu çalışmaların çok olumlu olacağı belirtildi.

Daha sonra tespit edilen çalışma sahalarında yapılacak arazi hazırlığında, ekskavatör ile buror teras ve çukur şeklinde toprak işlemenin yapılabileceği yerlerin tespiti yapılarak, ekskavatör operatörlerine uygulamalı bir şekilde gösterildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin Ormancılarından KKTC'ye Ağaçlandırma Çalışmalarında Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement