3 Yaşındaki Çocuğunu Acımasızca Döven Anne: Öfkemin Kurbanı Oldum - Son Dakika
Güncel

3 Yaşındaki Çocuğunu Acımasızca Döven Anne: Öfkemin Kurbanı Oldum

3 Yaşındaki Çocuğunu Acımasızca Döven Anne: Öfkemin Kurbanı Oldum

Mersin'de 3 yaşındaki çocuğuna uyguladığı şiddet görüntüleri ortaya çıkan anne, mahkemede verdiği savunmada, "Kötü anne değilim bir anlık öfkemin kurbanı oldum." dedi.

17.05.2016 12:07  Güncelleme: 14:28

Mersin'de çocuğu 3 yaşındaki Tuanna Çekmegeli'ye uyguladığı şiddet görüntüleriyle gündeme gelen Özbekistanlı Gulchehra Isokulova, Mersin 15'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Tehdit, hakaret, basit yaralama' suçlarından 5 yıl ağır hapis istemiyle hakkında açılan davanın ilk duruşmasına katıldı. Özbek anne, 'Kötü anne değilim bir anlık öfkemin kurbanı oldum' derken, mahkeme eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

5 YIL HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Suç duyurusu üzerine hazırlık soruşturmasını tamamlayan Mersin Aile İçi Şiddet Suçları Soruşturma Bürosu, Gulchehra Isokulova hakkında, 'Tehdit, hakaret, basit yaralama' suçlarından 5 yıl ağır hapis istemiyle iddianame hazırladı.

İŞKENCE 2 DAKİKA 46 SANİYE SÜRDÜ

Savcı Tamer Ünüvar tarafından hazırlanan iddianamede olay şöyle anlatıldı:

'Şüphelinin, mağdurun öz annesi olduğu, suç tarihinde şüphelinin sobayı yakmaya çalıştığı sırada mağdurun ağlamasına kızarak "s.k.r git ağzına s.çt.mın çocuğu" diyerek hakaret ettiği, beddua içerikli sözler söylediği, sol eliyle önce mağdurun yüzüne, sonra poposuna vurduğu, sağ eliyle yüzüne vurduğu, mağduru iki eliyle iteklediği, sırt üstü yere düşen mağdurun üzerine sağ ayağıyla bastırarak "seni öldürmem lazım.., seni deli edeceğim" diyerek tehdit içeren sözler söylediği, eline aldığı bir nesne ile mağdura vurduğu, yüz üstü yere doğru attığı, kızıp bağırıp çağırdığı, vurmaya ve mağduru silkelemeye devam ettiği, olayın görüntülerinin kayda alındığı 2 dakika 46 saniyelik zaman diliminde gerçekleşti.

MAHKEMEYE ÇIKTI

15'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ndez yapılan duruşmaya Özbek anne Gulchehra Isokulova, kendisinden şikayetçi olan ayrıldığı eski eşi Hasan Tayfun Çekmegeli ile avukatı katıldı. Duruşma hakimi Hüsnü Öksüz, açılan dava ile ilgili savcının hazırladığı iddianameyi okuyarak olayla ilgili savunmasını sordu.

"BEN KÖTÜ BİR ANNE DEĞİLİM"

Gulchehra Isokulova şunları söyledi:

"Çocuğuma istem dışı bir şiddet uyguladığımı biliyorum. Ben düşüncesizliğimin kurbanı oldum. Ben yabancı uyruklu olduğum için bana yapmadıkları zulüm kalmadı. Çok kötü psikolojik baskılara uğradım. Hatta çocuğumu kaçırmasınlar diye kadın sığınmaya yerlerine gidiyordum. Gidecek kimsemde yoktu ben tüm annelerden önce evladımdan çok özür diliyorum. Ben kötü bir anne değilim. Ben oyun kurbanı bir anneyim. Ama ben çocuğumu çok seviyorum. Allah kimsenin evladından ayırmasın. İnşallah adalet adaletli karar verir, ben de evladıma kavuşurum. Çocuğumu geri çok istiyorum. Olay sırasında tamamen kendimde değildim. Çünkü çok psikolojik baskı yapılmıştı. Birkaç saat öncesinden, soba devrilmişti ben sobayla uğraşıyordum, o anda öfkeme hakim olamadım."

"ÇOCUĞU ALMAK İÇİN OYUN TEZGAHLADILAR"

Görüntüleri evine misafir gelerek bir süre kalan kızının babasının yengesi Elmas Akyurt'un çektiğini öne süren Isokulova, "Onu evime aldım, kabul ettim. Ama o bana nankörlük yaptı. Benim çocuğumu dövdürtmeye çalıştı. Psikolojik ortam yarattı bana. Çocuğumu alabilmek için her türlü yolu deniyorlardı zaten bu da onun bir parçasıdır. Ben çocuğumu çok seven bir anneyim. Ben çocuğum için yemeyip yediren giymeyip giydiren bir anneyim. Çok pişmanım, aşırı derece pişmanım ben üç aydır çocuğumdan ayrıyım." diye konuştu.

"SONUNA KADAR DAVACIYIM"

Baba Hasan Tayfun Çekmegeli ise eski eşinin yalan beyanda bulunduğunu öne sürerek, "Çocuğa yaptığı işkence ve dayak görüntüleri çok net. Şemsiye ve sopa ile çocuğu dövüyor. En büyük cezanın verilmesini istiyorum. Bir defadan fazla sürekli eli alışkın şekilde çocuğu dövdüğü belli ben adaleti yanıltmaya çalıştığını düşünüyorum. Suçunu bastırmak için etrafındaki başkalarını suçluyor. Bu şekilde çocuğu kendine geri alabileceğini düşünüyor. Kendisinin vermiş olduğu yalan ifadeler ve tanıkların söylemiş olduğu ifadeler tek bir ağızdan çıkan ifadelerin aynısı hepsi anlaşmalı tanıklık bu şekilde yapılmaz."

TANIKLAR ANNEYE DESTEK VERDİ

Duruşmada anne Gulchehra Isokulova, 4 komşusunu tanık olarak dinletti. Dinlenen tanıkların tümü de Özbek annenin çocuğuna kötü muamele yaptığına ve dövdüğüne tanık olmadıklarını, özünde iyi bir anne olduğunu ifade ettiler.

Mahkeme eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 3 Yaşındaki Çocuğunu Acımasızca Döven Anne: Öfkemin Kurbanı Oldum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • misafir: kadın 3 yaşındaki çocuğa beddua ediyor.ama o beddua yerini bulmuş bile... 0 0 Yanıtla

Advertisement