Mersin Şehitliğinde Hüzünlü Bayramlaşma - Son Dakika
Güncel

Mersin Şehitliğinde Hüzünlü Bayramlaşma

Mersin Şehitliğinde Hüzünlü Bayramlaşma

Mersin'de Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun da katıldğı, Ramazan Bayramı nedeniyle şehitlikte düzenlenen bayramlaşma töreninde duygusal anlar yaşandı.

27.07.2014 13:15  Güncelleme: 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de Ramazan Bayramı dolayısıyla şehitlikte bayramlaşma töreni düzenlendi. Duygu dolu anların yaşandığı törende, protokol üyeleri şehit mezarlarına karanfiller bırakıp, dualar ederken şehit ailelerini teselli etmeye çalıştı.

Şehitlikteki törene, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İl Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Alpay Ömer Uyan, merkez ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve diğer il protokol üyeleri katıldı. Ziyarette şehitlerin kabirlerini tek tek gezerek dua eden Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler, mezarlara karanfiller bırakıp, dualar ettiler. Güzeloğlu ve protokol üyeleri duygulu anlar yaşayan şehitlerin ailelerini de teselli etmeye çalıştı. Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından açıklamalarda bulunan Güzeloğlu, mübarek Ramazan ayı arifesinde Mersin Şehitliği'nde aziz şehitlerin manevi huzurunda olduklarını söyledi. "Bugün sahip olduğumuz zenginlikler başta özgürlüğümüz olmak üzere semalarda dalgalanan bayrağımızı, okunan ezanımız, sahip olduğumuz özgürlüklerimizin hepsi şehitlerimizin bu büyük kahramanlıkları sayesinde ve fedakarlıkları sayesinde olduğunu" ifade eden Güzeloğlu, "Bunu milletçe bir kez daha yeniden anmanın ve huzurlarına gelip Fatihalarla onlara milletçe duaların sunmanın bugün zamanı. İnşallah milletimiz ve devletimiz ebediyen her geçen gün daha da güçlenerek geleceğe doğru akacak ve yaşayacak" diye konuştu.

"ŞEHİTLERİMİZ HİÇBİR ZAMAN UNUTULMAYACAK"

Şehitlerin hiçbir zaman unutulmayacağını vurgulayan Güzeloğlu, "Mübarek bir Ramazan Bayramı'nı kutlamanın eşiğindeyiz. Ümit ediyorum bu Ramazan Bayramı başta Mersinimiz olmak üzere tüm ülkemize inşallah barış, huzur, kardeşliğin temin ve tesisinde ve güzelliklerin zenginleşmesinde katkı sağlayacaktır. Biz milletçi huzur içerisinde bir bayramı kutlarken şüphesiz ki İslam aleminde başta Filistin ve Gazze olmak üzere yaşanan büyük bir insanlık dramına ne yazık ki insanlık ayıbına buradan dualarımızla ancak katkıda bulunuyoruz. Bütün dünyanın gözü önünde yaşanan bu katliamın bu vahşetin bir an önce durmasını arzu ediyoruz. Tüm İslam aleminde de bu Ramazan Bayramı'nın inşallah kardeşliğin önce barış, huzur ve güvenin gelmesine katkıda bulunmasına dua ediyoruz" şeklinde konuştu.

Mersin'de çok güzel bir Ramazan ayını geride bıraktıklarının altını çizen Güzeloğlu, "Yardımlaşmanın, dayanışmanın, kardeşliğin zirveye çıktığı, kurulan iftar sofralarında yoksul ve yoksunlarla bir araya gelindiği, ilimizin her köşesinde hayır sahiplerinin bu gönül zenginliğini çok açık bir şekilde gösterildiği bir Ramazan ayını geride bıraktık. Zaten Ramazan bu anlamı taşıdığında anlamlıdır. Yok olana elindekini vermek, eksik olanın eksikliğini gidermek, bir yetimin başını okşamak, kimsesizin kimsesi olmak gerekir. Bunu yaptığınız zaman Ramazan'ın anlamına ermiş ve Ramazan'ın manasına ulaşmış olursunuz. Bu gönül seferberliğinin sadece Ramazan'da sınırlı kalmamasını her daim sürmesini, milletimizin temel değerleri ve gelenekleri içerisinde bu yardımlaşma ve kardeşliğimizin de bayramlarımızı da güçlendirerek ilelebet bir ömür boyu sürmesini diliyorum. Bu vesileyle tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutluyorum. Bu bayramın huzuru, kardeşliği, barışı getirmesini temenni ediyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersin Şehitliğinde Hüzünlü Bayramlaşma - Son Dakika


Advertisement