Mersin Şehitliğinde Hüzünlü Tören - Son Dakika
Güncel

Mersin Şehitliğinde Hüzünlü Tören

Mersin Şehitliğinde Hüzünlü Tören

Mersin’deki şehit aileleri, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla şehitliği ziyaret edip gözyaşı döktü.

29.08.2015 14:19

Mersin'deki şehit aileleri, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla şehitliği ziyaret edip gözyaşı döktü.

Zafer Bayramı'nın 93. yıl dönümü nedeniyle, Türkiye Harp Malulü Gazileri Şehit Dul Yetimleri Derneği Mersin Şubesi'nin öncülüğünde, Mersinli şehit aileleri ve gazileri şehir mezarlığı içerisinde yer alan şehitliği ziyaret etti. Ziyaret esnasında duygu dolu anlar yaşayan şehit aileleri, gözyaşlarına hakim olamadı. Vatani görevini yaparken şehit olan askerler için Kur'an-ı Kerim okunurken, şehit aileleri terör olaylarının son bulması için dualar etti.

Türkiye Harp Malulü Gazileri Şehit Dul Yetimleri Derneği Mersin Şube Başkanı Cengiz Sevinç, son zamanlarda Türkiye'de meydana gelen terör olaylarını şiddetle kınadıklarını belirterek, "Yakalandığında titreyen terör örgütü liderini barış güvercini gibi gösterenleri, kökü kazınmak üzere olan terörü yeniden çıkaranları, bazı milletvekillerinin terör örgütünü masum gösterme çabaları ve vekil terörist kucaklaşmasını sağlayanları şiddetle kınıyoruz" dedi.

'Analar ağlamasın' diye çıkılan yolda asker analarının ağlatıldığına vurgu yapan Sevinç, " Fransa'da iç çatışmada ölen üç terörist için vahşet diyen fakat onlarca şehit için sesini çıkarmayanları, barış denilen süreçte verdiğimiz şehitlere sebep olanları, 'bu bir barış değildir, terör örgütü silah bırakmadı' dediğimizde, 'şehit gelmiyor daha ne istiyorsunuz?' diyenleri, vatan ve millet yolundaki hesabımızı bu şekilde soranları şiddetle kınıyoruz. Şu iyi bilinmelidir ki, günü geldiğinde bu vatanı yine vatanseverler kurtaracaktır" diye konuştu.

Öte yandan, medyada yer alan operasyonların aslında yapılmadığını öne süren Sevinç, bahsi geçen operasyonların derhal başlaması gerektiğini ifade etti. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tekrar avcı pozisyonuna geçmesi gerektiğini söyleyen Sevinç, "Emniyet güçleri, şehir yapılanmalarına MİT yardımıyla darbe vurmalıdır. Şehit aileleri ve gaziler olarak Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet teşkilatımıza Allah'tan kuvvet diliyoruz. Bizler daima onların yanındayız. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı arkadaşlarımıza acil şifa diliyoruz" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersin Şehitliğinde Hüzünlü Tören - Son Dakika


Advertisement