Mersin Ters Rüzgar Uçuşları İptal Ettirdi - Son Dakika
Güncel

Mersin Ters Rüzgar Uçuşları İptal Ettirdi

Mersin Ters Rüzgar Uçuşları İptal Ettirdi

Ters rüzgar uçuşları iptal ettirdiMersin'in Anamur İlçesi'nde bu yıl ilki gerçekleştirilen Anamur'dan Tut'a, Tut'tan Anamur'a Alternatif Turizmin Dünya'ya Açılan Penceresi' projesi kapsamında düzenlenen paraşüt uçuşları, ters esen rüzgar nedeniyle iptal edildi.

18.09.2016 15:30

Ters rüzgar uçuşları iptal ettirdi

Mersin'in Anamur İlçesi'nde bu yıl ilki gerçekleştirilen Anamur'dan Tut'a, Tut'tan Anamur'a Alternatif Turizmin Dünya'ya Açılan Penceresi' projesi kapsamında düzenlenen paraşüt uçuşları, ters esen rüzgar nedeniyle iptal edildi.

Anamur Kaymakamlığı, Adıyaman Tut Kaymakamlığı, Anamur Belediyesi ve Anamur Havacılık Kulübü tarafından ortaklaşa organize edilen organizasyon kortej yürüyüşü ile başladı. Ardından paraşüt ekibinin iniş yapacağı alana geçildi. Adıyaman, Kahramanmaraş ve Adana Havacılık Kulüplerinden oluşan bir grup, Anamur Çarıklar Mahallesi 900 metre rakımlı Azı Tepesine çıktı ve atlayışlar başladı. Üç pilotun başarılı atlayışlarının ardından rüzgar ters esmeye başladı. Bunun üzerine güvenli olmadığı belirtilerek tüm atlayışlar iptal edildi. Adana Hava Sporları Kulübü Sorumlusu Güner Akkaya uçuşların tehlikeli duruma geldiğini belirmek, "Bu sporu adrenalin ve zevk için yapıyoruz. Biz buraya üzülmeye değil eğlenmeye geldik. Rüzgar hem hızını arttırdı hem de yön değiştirdi. Ortalama rüzgar hızı 25 kilometre olmalı. Bizim hızımız ise 35-42 kilometre hızda olmalı. İnişlerdeki rüzgarın hızı 30 kilometreyi geçmemeli. Bu saatten sonra uçuşlar güvenli değil" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Mithat ÜNAL/ ANAMUR, (MERSİN, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin Ters Rüzgar Uçuşları İptal Ettirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement