Merzifon'da "Tut Elimden Projesi" Faaliyetleri - Son Dakika
Yerel

Merzifon'da "Tut Elimden Projesi" Faaliyetleri

Amasya'nın Merzifon İlçesinde "Tut Elimden Projesi" kapsamında engelli ve engeli bulunmayan okul öncesi öğrencileri eğlence programında bir araya geldi.

04.06.2014 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AMASYA (A) - Amasya'nın Merzifon İlçesinde "Tut Elimden Projesi" kapsamında engelli ve  engeli bulunmayan okul öncesi öğrencileri eğlence programında bir araya geldi.

Çanakkale Şehitleri Parkı'nda gerçekleştirilen programla ilgili bilgi veren proje koordinatörü Belkıs Geyim, projenin temel hedefinin engellilerle ilgili farkındalık yaratmayı ve engelsiz çocuklarla bir araya gelmelerinin sağlanması olduğunu belirtti.

Duygu ve düşüncenin en güzel şekilde ifade edildiği organın el olduğunu ifade eden Geyim, "El olmadan, elleri uzatamadan bir gönüle girilmez. Dünyada kalpleri bir araya getirmek için ellere ihtiyaç vardır. Duygu, düşünce ve becerilerimizi en güzel ifade eden organımız eldir. Bu nedenle projemizin adını "Tut Elimden" olarak belirledik. Proje kapsamında çocuklarımız hep birlikte hem eğleniyorlar, hem boyama şenliği adıyla ellerini boyayarak giydikleri beyaz tişörtlere baskılar yapıp birbirlerine dokunuyorlar" diye konuştu.

Geyim ayrıca programın engelliler haftasında yapılmak üzere planlandığını ancak Soma'da yaşanan facia nedeniyle ertelendiğini aktardı.

Programa, Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Musa Öncül, Yardımeli Derneği Başkanı Neslihan Saraç, Bedensel ve Zihinsel Engellilerle Yardımlaşma Derneği Başkanı Keriman Topal,  öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Merzifon'da 'Tut Elimden Projesi' Faaliyetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement