Merzifon Pomem 13. Dönem Mezunlarını Verdi - Son Dakika
Yerel

Merzifon Pomem 13. Dönem Mezunlarını Verdi

Merzifon Pomem 13. Dönem Mezunlarını Verdi

Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde (POMEM), 521 üniversite mezunu polis memuru adayının eğitimini tamamlaması nedeniyle mezuniyet ve diploma töreni düzenlendi.

09.06.2014 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde (POMEM), 521 üniversite mezunu polis memuru adayının eğitimini tamamlaması nedeniyle mezuniyet ve diploma töreni düzenlendi.

POMEM bahçesindeki törene Amasya Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Koray Uz, Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Metin Orbay, Arşiv ve Dokümantasyon Dairesi Başkanı İdris Karabörk, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, POMEM Müdürü Süleyman Gül, kurum ve kuruluşların daire müdürleri ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda konuşan Amasya Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu, Emniyet Teşkilatının Türkiye'de güvenlik ve asayişin sağlanmasında önemli bir görev üstlendiğini söyledi.

Merzifon POMEM'den Türk Polis Teşkilatına çok sayıda polis memuru kazandırıldığını hatırlatan Seyitoğlu şunları kaydetti:

"Emniyet Teşkilatımız halkın huzur ve güvenliği için her alanda Jandarma Teşkilatımız ve Sahil Güvenlik birimimizle birlikte çalışmalarını sürdüren önemli bir kurumdur. Bu alanda burada alacağınız  eğitim ve özellikle mezun olan arkadaşlarımızın almış olduğu eğitimlerle bundan sonraki görevlerinde de daha ciddi ve daha başarılı hizmetle üreteceğine inanıyoruz. Ben inanıyorum ki yine geçmişte olduğu gibi bugün de bundan sonra da teşkilat mensupları almış oldukları bu eğitimlerle kendilerini geliştirecek ve daha iyi bir noktaya taşıyacaktır. Hukukun üstünlüğüne inanan insan hakları konusunda en temel değerleri benimseyen memurlar olarak buradan yetiştirilmeniz bizim beklenti ve temennimizdir. Eğitimlerinizle adaletle güveni temin eden bir görevi ifa edeceksiniz."

POMEM Müdürü Recep Gül ise ise 2006 yılından itibaren eğitim verilen Merzifon POMEM'de bugüne dek 12 dönem mezuniyet töreni kutlandığını, 13. dönem mezuniyet töreni ile de 521 polis memurunun şerefli Türk Polis Teşkilatına kazandırıldığını ifade etti.

Mezun olan öğrencilerine seslenen Gül, şunları dile getirdi:

"Bu kurumsal ailenin birer ferdi olarak görevimizin bize yüklediği misyon çerçevesinde, omuzlarınızdaki sorumluluğun farkında olunuz. Şunu unutmayın ki, sizler, millet ve devlet olarak, onur duyduğumuz bu ülkenin göz bebeği olan Türk Polis Teşkilatının birer mensubusunuz ve  verilen görevi layıkıyla yerine getireceğinize olan inancımız tamdır. Seçmiş olduğunuz bu mesleğin çok meşakkatli ve bir o kadar da zor olduğunu biliniz. Ancak size 7 ay gibi bir süre içerisinde verilen teorik ve uygulamalı eğitimlerden elde ettiğiniz kazanımlarınızı, mesleğinizin icrasına yansıttığınız takdirde her şey daha kolay ve yaşanılır olacaktır. Sizleri bu kutsal görevi seçmenizden ve verilen eğitimi başarıyla tamamlayıp mezun olmanızdan dolayı tebrik ediyorum."

Dönem birincisi Mehmet Özke de  yaptığı konuşmada Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezindeki aldıkları uygulamalı ve teorik eğitimler hakkında bilgi verdi. Konuşmaların ardından dönem birincisi Özke, yaş kütüğüne okul brövesini çaktı.

Okulu dereceyle bitiren ilk 10 mezuna protokol üyeleri tarafından hediyelerin verildiği törende, mezunların program sonunda yaptıkları coşkulu yemin töreninde duygulu anlar yaşandı.

Geçiş töreniyle son bulan programa katılanlara yemek ikramında bulunuldu. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Merzifon Pomem 13. Dönem Mezunlarını Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement