Mescid-i Aksa'yı Yalnız Bırakmayacağız" - Son Dakika
Güncel

Mescid-i Aksa'yı Yalnız Bırakmayacağız"

Görüntü Dökümü : Toplantıdan detaylar Abdullah Yıldız 'ın konuşması "Mescid-i Aksa'yı Yalnız Bırakmayacağız" Eyüp Buluşmaları Platformu: "Ümmetin alimlerini, kanaat önderlerini, devlet yetkililerini ve yöneticilerini, uluslararası kurum ve kuruluşları Kudüs'ün özgürlüğü için hep birlikte harekete geçmeye, konuyu Türkiye ve dünya gündemine taşımaya, sonuç alıcı adımlar atmaya davet ediyoruz" Eyüp Buluşmaları Platformu'nca, "Ümmetin alimlerini, kanaat önderlerini, devlet yetkililerini ve yöneticilerini, uluslararası kurum ve kuruluşları Kudüs'ün özgürlüğü için hep birlikte harekete geçmeye, konuyu Türkiye ve dünya gündemine taşımaya, sonuç alıcı adımlar atmaya davet ediyoruz" açıklamasında bulunuldu.

20.01.2016 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

Toplantıdan detaylar

Abdullah Yıldız 'ın konuşması "Mescid-i Aksa'yı Yalnız Bırakmayacağız"

Eyüp Buluşmaları Platformu:

"Ümmetin alimlerini, kanaat önderlerini, devlet yetkililerini ve yöneticilerini, uluslararası kurum ve kuruluşları Kudüs'ün özgürlüğü için hep birlikte harekete geçmeye, konuyu Türkiye ve dünya gündemine taşımaya, sonuç alıcı adımlar atmaya davet ediyoruz"

Eyüp Buluşmaları Platformu'nca, "Ümmetin alimlerini, kanaat önderlerini, devlet yetkililerini ve yöneticilerini, uluslararası kurum ve kuruluşları Kudüs'ün özgürlüğü için hep birlikte harekete geçmeye, konuyu Türkiye ve dünya gündemine taşımaya, sonuç alıcı adımlar atmaya davet ediyoruz" açıklamasında bulunuldu.

Fatih'teki Reşadiye Otel'de düzenlenen basın toplantısına platform üyeleriyle çok sayıda davetli katıldı. Grup adına hazırlanan "Mescid-i Aksa'yı Yalnız Bırakmayacağız" başlıklı açıklamayı Abdullah Yıldız okudu.

Açıklamada, Kudüs konusunda kaygıların arttığı, Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıların sürdüğü belirtildi.

Filistinlilerin, İsrail tarafından saldırılara maruz kaldığı, Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girişlerinin kısıtlandığı aktarılan açıklamada, Mescid-i Aksa'nın Yahudi toprağına dönüştürülmesinin sistematik olarak sürdüğü dile getirilerek, şunlar kaydedildi:

"Yıllardır yaptıkları arkeolojik kazılardan sonra şimdi de aleni saldırganlık yolunu seçtiler. Kudüs'ün demografik yapısını sürekli Yahudiler lehine değiştiriyorlar. Siyonistlerin aşamalı 'Yahudileştirme' politikaları Batı desteğiyle devam ediyor. Siyonist rejim emrivakilerle fiili durum oluşturarak, dünyayı bu yeni duruma alıştırmak istiyor. İslam alemi ise, bu tehlikeli gelişmeler karşısında Mescid-i Aksa'ya sahip çıkamıyor. Ümmetin suskunluğu, işgalci rejimi şımarttıkça şımartıyor. Kınamalar akan kanı durdurmuyor, kıyım ve yıkım devam ediyor. Bilelim ki, gönlünde ve gündeminde Kudüs olmayan her Müslüman kusurludur."

Açıklamada, Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için imani bir mesele olduğu, Kudüs'ün sadece Kudüslülerden sorulmayıp tüm Müslümanlardan sorulacağı vurgulandı.

Kudüs'ün aynı zamanda bir insanlık sorunu olduğu aktarılan açıklamada, "Kudüs'ün özgürlüğü ümmetin özgürlüğü demektir. Öyleyse gün, Kudüs için bir şeyler yapma, Mescid-i Aksa'yı yalnız bırakmama günüdür. Ümmetin alimlerini, kanaat önderlerini, devlet yetkililerini ve yöneticilerini, uluslararası kurum ve kuruluşları Kudüs'ün özgürlüğü için hep birlikte harekete geçmeye, konuyu Türkiye ve dünya gündemine taşımaya, sonuç alıcı adımlar atmaya davet ediyoruz" denildi.

Açıklamada, Abdulaziz Kutluay, Abdulhamid Kahraman, Abdullah Büyük, Abdulmetin Balkanlıoğlu, Abdullah Trabzon, Abdullah Yıldız, Abdulvahap Ekinci, Adnan Demircan, Ahmet Ağırakça, Ahmet Bulut, Ahmet Taşgetiren, Ahmet Varol, Ali Rıza Temel, Bülent Yıldırım, Ali Rıza Demircan, Celalettin Vatandaş, Ebubekir Sifil, Faruk Beşer, Halil Gönenç, Emrullah Hatiboğlu, Halil İbrahim Kutlay, Hayreddin Karaman, İbrahim Cücük, İhsan Şenocak, İhsan Süreyya Sırma, İsmail Lütfi Çakan, Kazım Sağlam, Kerim Buladı, Mehmet Göktaş, Mehmet Salih Ekinci, Mehmet Paksu, Mehmet Beşir Eryarsoy, Mustafa Ağırman, Mustafa Karataş, Metin Karabaşoğlu, Nureddin Yıldız, Muhammed Emin Yıldırım, Ömer Döngeloğlu, Ramazan Kayan, Siraceddin Önlüer, Şerafeddin Kalay, Şinasi Gündüz, Talha Hakan Alp, Yaşar Kandemir, Yusuf Ziya Kavakçı ve Yusuf Kaplan'ın imzası yer aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mescid-i Aksa'yı Yalnız Bırakmayacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement