Meşhur Araban Kavununun 2014 Yılı Hasadına Başlandı - Son Dakika
Yerel

Meşhur Araban Kavununun 2014 Yılı Hasadına Başlandı

Meşhur Araban Kavununun 2014 Yılı Hasadına Başlandı

Gaziantep’in Araban İlçesi Ovası’nda hasadına başlanan ve Türkiye genelinde yoğun ilgi gören meşhur Araban kavununun tarlada 1 dönümü 500 ile 700 TL arası alıcı buluyor.

13.07.2014 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'in Araban İlçesi Ovası'nda hasadına başlanan ve Türkiye genelinde yoğun ilgi gören meşhur Araban kavununun tarlada 1 dönümü 500 ile 700 TL arası alıcı buluyor.

Araban Ovası'nda bilinçli üreticiler tarafından tamamen doğal ortamda tarım ilaçları ve hormon kullanılmadan organik olarak kavun yetiştiriliyor. Lezzeti ve insan sağlığına faydasıyla bilinen, meşhur Araban kavununu tarlada dalında almak için Türkiye'nin her bölgesindeki il ve ilçelerden alıcılar Araban İlçesine akın etmeye başladı. 2014 yılında hasadına başlanan meşhur Araban kavununu ilk yetiştiren Salih Demir, "Her yıl bu mevsimde Araban Ovası'nda yetiştirdiğimiz ve her gün 60-70 kamyon meşhur Araban kavunu yurt genelindeki il ve ilçelere sevkine başladık. Uzmanlardan aldığım bilgiler ve babamın tarla uygulamasında çocukluğumdan beri aldığım bilgileri birleştirerek bir çiftçi çocuğu olarak Altınbaş kavun cinsi çekirdeğini tarlalarımda özenle dikimini yapıyorum. İnsan sağlığına zarar verecek tarım ilaçları ve hormon kullanmadan derin sondaj kuyularından elde ettiğim soğuk su ve bol güneşte özenle yetiştirdiğim tamamen organik kavun konusunda eğitim almış uzman kişilerin görüşlerini aldım. Kavununun insan sağlığına oldukça faydalı olduğunu söylüyorlar" dedi.

Kavunun yüzde 95'inin su olduğunu, A, B 1, C vitaminleri, meyve şekeri, selüloz, azotlu ve yağlı maddeler içerdiğini dile getiren Demir, "Kavunun cildi tazelediği canlılık ve güzellik kazandırdığı söylenir. İsmi estetik tarihine geçen ünlü güzellerin ve artistlerin pek çoğu ciltlerindeki gerginlik ve tazeliği kavuna borçlu olduklarını söylerler. Bu özelliklerin tümü Araban Ovası'nda, her türlü hastalıktan uzak yetiştirilen meşhur Araban kavununda mevcut. Bu kovunu tarlada 1 dönümü 500 ile 700 TL arasında satıyoruz. Araban kavununu Ramazan ayında pazarlara ilk indiren bir üretici olarak mutluyum. Önümüzdeki günlerde Araban Ovası'ndan Türkiye genelindeki il ve ilçelere her gün 60-70 kamyon meşhur Araban kavunu sevki yapılacak" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meşhur Araban Kavununun 2014 Yılı Hasadına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement