Meslekten İhraç Edilen Hakimler Yargılanıyor - Son Dakika
Güncel

Meslekten İhraç Edilen Hakimler Yargılanıyor

"Paralel Yapı" soruşturmaları kapsamındaki tutukluların tahliyesini kararlaştıran ve meslekten ihraç edilen hakimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer'in Yargıtay 16. Ceza Dairesinde yargılandığı davaya devam edildi.

13.07.2016 17:23

"Paralel Yapı" soruşturmaları kapsamındaki tutukluların tahliyesini kararlaştıran ve meslekten ihraç edilen hakimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer'in Yargıtay 16. Ceza Dairesinde yargılandığı davaya devam edildi.

Yargıtay konferans salonundaki duruşmada heyete Yargıtay 16. Ceza Dairesi Üyesi Muhsin Şentürk başkanlık etti.

Sincan F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Özçelik ve Başer, salona jandarma eşliğinde getirildi.

Sanık yakınları ile avukatların katıldığı duruşmada sanıkların usule ilişkin itirazları ve talepleri alındı.

Verilen aranın ardından, taleplerle ilgili karar okundu.

Buna göre, "sanıkların odalarına kurulacak şahsi bilgisayarlarında savunmalarını hazırlamaları için ortam sağlanması" amacıyla cezaevine yazılan yazının akıbetinin ve bu kapsamda ne gibi işlem yapıldığının sorulmasına karar verildi.

Bir önceki duruşmada, "Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi" (SEGBİS) kayıtlarının dökümünün 65'inci-74'üncü sayfalarının gelecek duruşmadan 10 gün önce başvurulması halinde ilgilisine izletilmesi kararlaştırıldı.

Ayrıca, sanıkların savunmalarının gelecek celse alınmasına hükmedildi.

Heyet daha sonra, sanıkların tutukluluk itirazlarını dinledi.

Sanık Başer, 15 aydır tutuklu bulunduğunu, üzerine atılı suçlama kapsamında verilecek cezaya göre 6 aydır fazladan cezaevinde kaldığını ileri sürdü. Devlete ihanet etmediğini söyleyen Başer, tutuklanacağını bilerek kendi ayaklarıyla adliyeye giden birinin tutuksuz yargılanırken kaçmasının mümkün olmadığını savunarak, tahliyesini talep etti.

Sanık Özçelik ise hukuka ve yasaya uygun karar verdiği için tutuklandığı iddiasında bulundu. Hüküm giymesi halinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) ihlal kararı vereceğini ileri süren Özçelik, tahliyesini istedi.

Heyet, önceki tutukluluk gerekçelerinin değişmemesi, sanıkların savunmalarının tamamlanmaması, delillerin tartışılması aşamasına geçilememesi, adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağının anlaşılması gerekçeleriyle tahliye taleplerini reddetti.

Duruşma, 7 Eylül'e bırakıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Meslekten İhraç Edilen Hakimler Yargılanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement