Metro'da Üç İhale Kıskacı - Son Dakika
Ekonomi

Metro'da Üç İhale Kıskacı

Metro\'da Üç İhale Kıskacı

İzmir Metrosu Üç İhaleyle İlgili Kıskaca Takıldı. Üçyol -Üçkuyular Metrou Hattı İzmirspor ve Hatay İstasyonları, Tünel Betonlaması ve Rayların Döşenmesini Kapsayan ve Öztaş Firmasının Kazandığı Birinci Etap İhalesi İtiraz Üzerine Kik Tarafından İptal Edildi.

14.01.2010 02:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR Metrosu üç ihaleyle ilgili kıskaca takıldı. Üçyol-Üçkuyular metrou hattı İzmirspor ve Hatay istasyonları, tünel betonlaması ve rayların döşenmesini kapsayan ve Öztaş firmasının kazandığı birinci etap ihalesi itiraz üzerine KİK tarafından iptal edildi. Büyükşehir Belediyesi, çökme riski bulunduğu için tünellere kendi olanaklarıyla betonlamaya başladı. Öte yandan da Ankara 2. İdare Mahkemesi’ne KİK kararını iptali için dava açtı. İnşaatın devamı Mahkeme’nin kararına göre yapılacak. Mahkeme KİK kararını iptal ederse Öztaş firması şantiyesini kuracak. Karar iptal edilmediği durumda ise yeni ihale yapılacak.

Yarın ihale günü

Üçyol-Üçkuyular hattı Göztepe, Poligon ve Fahrettin Altay istasyonları, heberleşme sistemleri ve sinyalizasyonu kapsayan ikinci etap ihale ise 15 Ocak Cuma günü yapılacak. İhaledi iş bitirme süresi 16 ay olarak tespit edildi. Buna göre, Şubat ayında sonuçlanacak ihaleye itiraz olmazsa, inşaat Haziran 2011’de tamamlanacak. Üçyol-Üçkuyular hattı yapımında İnönü Caddesi kısmen trafiğe kapanacak. Trafik akışı Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’na verilecek.İzmir Metrosu’nun yarım kalan diğer hattı Bornova Ege Üniversitesi Hastanesi-Evka-3 arası inşaatının tamamlanması için yapılan, iki istasyonu da kapsayan ihale de KİK’in vereceği kararı bekleyecek. Ataç İnşaat-EM Elektrik sistemleri Ortak Konsorsiyumu’nun kazandığı ihaleyi Ünüvan İnşaat Sanayi firması itiraz etti. KİK, 3 Aralık’ta yapılan itirazı henüz sonuçlandırmadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Metro'da Üç İhale Kıskacı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement