Mevka, Yatırım Teşvik Belgesi Düzenlemeye Yetkili Kılındı - Son Dakika
Yerel

Mevka, Yatırım Teşvik Belgesi Düzenlemeye Yetkili Kılındı

MEVKA Genel Sekreteri Akman: "Yatırım teşvik belgesi almayı düşünen veya mevcut belgesi ile ilgili revizyon yapmak isteyen yatırımcılarımız, bu konularda ofislerimizden bilgi alabilir"

20.11.2013 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Genel Sekreteri Ahmet Akman, yatırım teşvik belgesi almayı düşünen veya mevcut belgesiyle ilgili revizyon yapmak isteyen yatırımcıların Yatırım Destek Ofisleri'nden bilgi alabileceklerini söyledi.

Akman, yaptığı açıklamada, kamuoyunda Yeni Teşvik Yasası olarak bilinen 2012/3305 sayılı "Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar" ile önceki uygulamalarda analiz edilerek il bazlı yeni bir düzenlemeye gidildiğini belirtti.

Bu düzenlemelerin Mevlana Kalkınma Ajansı'nın görev alanı içerisinde olan Konya ve Karaman illeri için de ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade eden Akman, "Özellikle KOBİ niteliğindeki işletmelerin çok fazla olduğu bölgemizde firmalar geçmiş dönemlerde kendi öz kaynaklarını kullanarak yaptıkları yatırımlarını yatırım teşvik belgesi alarak gerçekleştirmişlerdir. 2009 yılının son çeyreğinden itibaren uygulanan bir önceki sistemde, alınan teşvik belgesi sayılarında İstanbul'dan sonra TR52 Konya ve Karaman bölgesi en fazla teşvik belgesi alan bölge olmuştur" dedi.

Akman, MEVKA olarak bölgenin iş ve yatırım imkanlarının ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımı görevinden hareketle yatırım ortamının iyileşmesi için bundan önceki dönemlerde destek olduklarını, Konya ve Karaman'da kurdukları Yatırım Destek Ofisleri ile yatırımcıların iş ve işlemlerini kolaylaştırmak üzere faaliyet gösterdiklerini dile getirdi.

Yeni teşvik sistemi ile kalkınma ajanslarının yatırım teşvik belgesi düzenlemeye yetkili kılındığını vurgulayan Akman, şunları kaydetti:

"Ajanslara bölgelerindeki yatırımların gerçekleşme durumlarını 6 ayda bir izleme görevi de verilmiştir. Böylece Ajanslar bölgelerindeki yatırımcılara daha yakın olacaklardır. 2012/3305 sayılı "Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar" ve uygulamaları çerçevesinde ilki 2012 yılında Konya Yatırım Destek Ofisi tarafından hazırlanan rehber, geçen süre içerisindeki mevzuat değişiklikleri ve bölgemizle ilgili istatistikler açısından yenilenerek, yatırımcılarımızın hizmetine sunulmuştur. Mevlana Kalkınma Ajansı Konya ve Karaman Yatırım Destek Ofisleri, bölgemizde yatırım yapmak isteyen yatırımcılara yatırım teşvik mevzuatı ile ilgili konularda bilgilendirme hizmeti vermeye de devam etmektedir. Yatırım teşvik belgesi almayı düşünen veya mevcut belgesi ile ilgili revizyon yapmak isteyen yatırımcılarımız, bu konularda ofislerimizden bilgi alabilir." - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mevka, Yatırım Teşvik Belgesi Düzenlemeye Yetkili Kılındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement