Mezitli'de Halk Sandık Başına Gitti - Son Dakika
Yerel

Mezitli'de Halk Sandık Başına Gitti

Mezitli\'de Halk Sandık Başına Gitti

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, örnek bir uygulamaya imza atarak, belediye kararını kamuoyu yoklamasıyla belirledi.

19.06.2014 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, örnek bir uygulamaya imza atarak, belediye kararını kamuoyu yoklamasıyla belirledi. Viranşehir sahil yolunun 18.00-01.00 saatleri arasında trafiğe kapatılması kararını, sandık koyarak halka soran Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Halkın kararına uyacağız" dedi.

Mezitli halkı, dün sandık başına gitti. Mezitli Belediyesi, özellikle akşam saatlerinde yoğun yaya trafiğine sahip olan Viranşehir sahil yolunun 18.00-01.00 saatleri arası trafiğe kapatılması ile ilgili kamuoyu yoklaması yaptı. Viranşehir sahil yolunun trafiğe kapatılıp, kapatılmasını demokratik bir şekilde halka soran belediye, halktan gelen yoğun talepler doğrultusunda vatandaşların rahat bir şekilde yürüyüş yapmalarını sağlayacak uygulamada, Viranşehir sahilinde sandıklar koyarak vatandaşlardan oy kullanmalarını istedi. Vatandaşlar, akşam saat 22.00'ye kadar oy kullandı. Daha sonra sandıklar açılarak oylar sayıldı ve tutanakla kayda geçti. Sandıktan çıkan kararda, halkın yüzde 91,12'si evet diyerek Viranşehir sahil yolunun 18.00-01.00 saatleri arasında trafiğe kapatılmasını istedi. 'Hayır' diyenlerin oyu ise yüzde 8.87'de kaldı.

Mezitli Belediye Başkanı Tarhan da kamuoyu yoklamasını yerinde izledi. Halkın isteğini demokratik bir ortamda gerçekleştirmesini sağlamak amacıyla kamuoyu yoklaması yaptıklarını ifade eden Tarhan, halkın özgür iradesinin sandığa yansımasını sağladıklarını vurguladı. Alınan kararlara herkesin katılmasını istediğini dile getiren Tarhan, "Belediye meclisimizde de mümkün olduğunca oy birliğiyle karar almaya çalışıyoruz. Yönetime herkesin katılmasını istiyoruz. Türkiye'de, Mersin'de, Mezitli'de gerçekleşiyor mu, hayır tam olarak gerçekleşmiyor. Ama biz buna katkı sunacağız. Mümkün olduğunca vatandaşların kararlarımıza katılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Alınacak kararların vatandaşa sunulacağını ifade eden Tarhan, Viranşehir sahil yolunda yaşayan vatandaşlardan çok farklı taleplerin geldiğini aktararak, "Farklı taleplerden ağırlıklı olanını gündeme getirdik. Bu sahil yolunun akşamları trafiğe kapatılıp kapatılmaması konusunda kimi arkadaşlar kapatılsın diyor, bazı arkadaşlar kapatılmasın diyor. Kuşkusuz her iki gurubun da haklı olduğu konular var. En iyisi biz bunu Viranşehir bölgesinde bundan etkilenen halkımıza soralım ve kamuoyu yoklaması yapalım dedik. Kamuoyu yoklaması ile Viranşehir halkı karar verdi. Sandık koyduk, buradaki esnafımız ve vatandaşlarımız oylarını kullandı. Oylama sonucunda karar ne olursa biz buna uyacağız dedik. Çünkü göreve gelirken söylediğimiz şu idi, alacağımız kararları vatandaşımızla alacağız. Halk yönetime katkı sunuyor dedik. İşte bunun örneğini burada yaşıyoruz. Türkiye'de bekli de ilk uygulamadır bu. Belediye kararlarını halkın belirlemesidir. Viranşehir halkına da gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kamuoyu yoklamasında oy kullanan Viranşehir sakinleri ise ilk defa böyle bir uygulama ile karşıladıklarını dile getirerek, bu demokratik ortamı sağladığını için Başkan Tarhan'a teşekkür ettiler. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mezitli'de Halk Sandık Başına Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement