Mezitli-Tece Bölgesine 45 Milyon Euro'luk İki Proje - Son Dakika
Yerel

Mezitli-Tece Bölgesine 45 Milyon Euro'luk İki Proje

Mezitli-Tece Bölgesine 45 Milyon Euro\'luk İki Proje

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mezitli-Tece bölgesinde kanalizasyon ve arıtma tesisi yapımı için Dünya Bankası'ndan kredi temin edildiğini belirterek, toplam 45 milyon Euro'luk iki proje için 1-2 ay içinde kazmaların vurulacağını...

18.11.2013 12:46

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mezitli-Tece bölgesinde kanalizasyon ve arıtma tesisi yapımı için Dünya Bankası'ndan kredi temin edildiğini belirterek, toplam 45 milyon Euro'luk iki proje için 1-2 ay içinde kazmaların vurulacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan, merkez Mezitli ilçesine bağlı Tece Seymenli Mahallesi'nde katıldığı park açılışında yaptığı konuşmada, Mezitli -Tece bölgesi arasında yapılacak olan 2 dev projenin müjdesini verdi. Mezitli-Tece bölgesinde kanalizasyon ve arıtma tesisi yapımı için Dünya Bankası'ndan kredi temin edildiğini bildiren Özcan, 1-2 ay içerisinde kazmaların vurulacağını kaydetti. Özcan, "Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ Genel Müdürlüğü olarak size müjdeyi vermek istiyorum. Şu anda arıtması olmayan sitelerden pis sular denize bırakılıyor. Çok acı bir gerçek. İstediğiniz kadar kontrol edin, bir taraftan kaçak bir şekilde denize gidiyor. Bununla ilgili iki büyük projemiz var. Birincisi; 17 kilometrelik Tece-Mezitli hattında müşavirlik firmaların fizibilite çalışmaları yapıldı ve ihale noktasına geldi. Dünya Bankası'ndan aldığımız 20 milyon Euro'luk krediyi burada kullanmak üzere Dünya Bankası'nın onayına gönderdik ve bu ihaleyi onayladığı takdirde kazmayı 1-2 ay içerisinde vuruyoruz. Artık kanalizasyon sistemimiz Tece'den Mezitli'ye kadar Dünya Bankası'nın kredisiyle bizim tarafımızdan yapılacak" dedi.

İkinci projenin ise arıtma tesisi olduğunu aktaran Özcan, kentin batı bölgesinde arıtma tesisi ile ilgili müşavirlik hizmetlerinin bitirildiği ve Dünya Bankası'ndan kredinin temin edildiğini kaydetti. Bunun da 20-25 milyon Euro'luk bir proje olduğunu ifade eden Özcan, "Bu kanalizasyonlarla getirilen sular Mezitli'de 50 dönümlük bir araziye getirilecek, buraya yapılacak olan arıtma tesisi ile arıtıldıktan sonra denize temiz su olarak pompalanacak. Bu iki büyük proje, Mezitli'den Tece'ye kadar olan bölüm için. Yani batı bölümü için hem kanalizasyon hem de arıtma tesisinin sonuna geldik. Her iki proje kazma vurulur hale geldi. Bundan sonra çok rahat bir şekilde denize gireceksiniz. Bu sözü verdik ve yerine getirmiş olduk" diye konuştu.

Kentin doğusunda 1 milyon 50 bin kişiye hitap eden 150 milyon lira maliyetli arıtma tesisi sayesinde, denizin tertemiz olduğunu hatırlatan Özcan, MESKİ Genel Müdürlüğü'nün yaptığı laboratuvar tahlillerinde bin olması gereken koli basili tabanının 250'ye kadar düşmüş durumda olduğunu vurgulayarak, "Yani bu durum şunu gösteriyor ki, biz artık şehir merkezinde bile rahatlıkla denize girebiliyoruz" ifadesini kullandı.

Mezitli ilçesinde de 'Kuzey Mezitli' şehrini kuracaklarını aktaran Özcan, şunları söyledi: "Biz Yenişehir Bölgesi'nde nasıl Kuzey Mersin'i kurup, 650 bin kişilik bir şehir ortaya çıkardıysak, Mezitli'de de 'Kuzey Mezitli' şehrini kuracağız. Mezitli; çağdaş, aydın, yenilikçi, sosyal demokrat insanların yoğunlukta olduğu ilçelerimizden birisi. Bu nedenle bütün seçimlerde hem Mezitli Bölgesi'nde hem de Yenişehir Bölgesi'nde oylarımız yüzde 50'lere kadar dayanmış durumda. İnşallah el birliği ile yapacağımız çalışmalarla yüzde 50'lerin üzerine çıkarsak, buradan alınacak oylarla Mersin'de bir tarih yazabiliriz. Kentimizin her ilçesinde büyük projelere imza atıyoruz. Çalışmalarımızdan memnunsanız, hangi partili olursanız olun 30 Mart'ta sandıkta bize oyunuzu verin. Bizi iktidara getirin ki, bütün hizmetleri ayağınıza kadar getirelim." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mezitli-Tece Bölgesine 45 Milyon Euro'luk İki Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement