MHP Adana İl Başkanı Baş Açıklaması - Son Dakika
Yerel

MHP Adana İl Başkanı Baş Açıklaması

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, Adana'da AK Parti ve CHP'nin oy kaybettiğini, partilerinin oylarını artırmayı başardığını bildirdi.

08.06.2015 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, Adana'da AK Parti ve CHP'nin oy kaybettiğini, partilerinin oylarını artırmayı başardığını bildirdi.

Baş, yazılı açıklamasında, seçimde adil bir sürecin yaşanmadığını, iktidar partisinin her zamanki gibi devletin tüm imkanlarını sonuna kadar kullandığını, bunlara "AKP'nin eş başkanı" gibi çalışan Cumhurbaşkanı ve devletin en üst seviyedeki imkanlarının da eklendiğini öne sürdü.

Seçimde adalet, hukuk, hakkaniyetin gözetilmediğini, centilmenliğe riayet edilmediğini, hile, şaibe kuşkusunun bu seçimde de ağır bastığını savunan Baş, "Bölücü terör örgütünün siyasi uzantısı olduğunu gizlemeyen ve AKP'nin besleyip büyüttüğü HDP ise bu sefer CHP'nin de desteğini alarak meclise taşınmıştır. Atatürk'ün izinden giden CHP'ye gönül vermiş vatandaşlarımız kuşkusuz bunu değerlendirecektir" ifadelerini kullandı.

Türkiye genelinde iktidar partisinin eridiğini, CHP'nin az kayıpla yerinde saydığını, MHP'nin ise üçte bir oranında oylarını artırdığını belirten Baş, şunları kaydetti:

"Adana'da AKP ve CHP oy kaybederken partimiz oylarını artırmayı başarmıştır. 2011 milletvekili genel seçimlerinde yüzde 37,45 oy alan AKP, bu seçimde yüzde 29,9'a, CHP 30,81'den yüzde 28,80'e gerilerken, Milliyetçi Hareket Partisi 2011'de aldığı yüzde 20,36 oyunu yüzde 23,40'a yükseltmiştir. Bu sonuçla üç büyük parti arasında Adana'da oylarımızı artırmış tek parti olmamıza rağmen bunu yeterli görmüyoruz. Daha çok çalışmamız gerektiği mesajını almış bulunuyoruz."

Baş, sonuç ne olursa olsun milletin tercihine saygı duyulmasını isteyerek, demokrasiye olan bağlılıklarının, milli iradeye olan güvenlerinin bu saygıyı gerektirdiğini, destek veren vatandaşlara, seçim sürecinde çalışan teşkilat üyelerine teşekkür ettiğini vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MHP Adana İl Başkanı Baş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement