MHP Aydın Milletvekili Depboylu Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Aydın Milletvekili Depboylu Açıklaması

MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, "Anayasanın ilk 4 maddesinin değiştirilmesine tamamen karşıyız. Anayasadan Türk kimliğinin, Türk ibaresinin silinmeye çalışılmasına da karşıyız. Bizim hassasiyetimiz bellidir" dedi.

01.02.2016 15:44

MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, "Anayasanın ilk 4 maddesinin değiştirilmesine tamamen karşıyız. Anayasadan Türk kimliğinin, Türk ibaresinin silinmeye çalışılmasına da karşıyız. Bizim hassasiyetimiz bellidir" dedi.

Depboylu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, sosyologların Türkiye'de hak ettiği değeri bulamadığını iddia etti. Sosyoloji mezunlarının haklarının korunarak iş sahibi olmaları için sonuna kadar yanlarında yer alacaklarını belirten Depboylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sosyal hizmet merkezlerinde, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarında, Adalet Bakanlığı bünyesindeki Cezaevi Genel Müdürlüğü'nde, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda sosyolog ataması için yeni kadro verilmesi gerektiğini söyledi.

Felsefe mezunlarının da başta bazı bakanlıklar olmak üzere, kritik yönetim birimleri ile karar mekanizmalarında istihdam edilmelerinin sağlanması gerektiğini vurgulayan Depboylu, "Tüm bu mesleki alanlarda alan ihlallerinden doğan mağduriyetlere son verilmesini istiyoruz" ifadesini kullandı.

Depboylu, gazetecilerin, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun Perşembe günü ilk toplantısını yapacağını anımsatarak, "MHP hangi hassasiyet ve olmazsa olmazlarla masaya oturacak?" sorusuna, şu yanıtı verdi:

"Bizim zaten anayasa konusundaki olmazsa olmazlarımız en başta, bu 7 Haziran seçimlerinden sonra masaya konuldu. Anayasanın ilk 4 maddesinin değiştirilmesine tamamen karşıyız. Anayasadan Türk kimliğinin, Türk ibaresinin silinmeye çalışılmasına da karşıyız. Bizim hassasiyetimiz bellidir."

Bu konuda bizzat çalışan deneyimli bir ekipleri olduğunu kaydeden Depboylu, "Vatandaşlarımızın da içi rahat olsun. Biz Meclis'te var olduğumuz sürece bütün bu sorunların önünde bir kale gibi dimdik durmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Aydın Milletvekili Depboylu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement