MHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya Açıklaması

"Burada bizimle barış içerisinde, huzur içerisinde, kardeşlik içerisinde al bayrağımıza saygı, toprağımıza saygı içinde yaşamak isteyen herkesle yaşarız ama bunlara göz diken, bunlara hakaret eden, bunlara meydan okuyanlar varsa onlara Allah'a şükür haddini bildirecek gücümüz var. Onun için bu seçimler.

01.02.2014 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya, "Burada bizimle barış içerisinde, huzur içerisinde, kardeşlik içerisinde al bayrağımıza saygı, toprağımıza saygı içinde yaşamak isteyen herkesle yaşarız ama bunlara göz diken, bunlara hakaret eden, bunlara meydan okuyanlar varsa onlara Allah'a şükür haddini bildirecek gücümüz var. Onun için bu seçimler bizim için çok önemlidir" dedi.

Kaya, beraberindeki MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, MHP MYK Üyesi Muharrem Yıldız, Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Kars Belediye Başkan adayı Murtaza Karaçanta ve Iğdır Belediye Başkan adayı Gündüz Güneş ile kent merkezinde partisinin seçim irtibat bürosunun açılışını yaptı.

Açılışın ardından konuşan Kaya, MHP olarak Iğdır ve diğer illerde 30 Mart seçimlerini kazanmayı hedeflediklerini belirterek, bunun için canla başla çalıştıklarını söyledi.

Konuşmasında iktidarı eleştiren Kaya, "Birilerinin hayalinde gidecek yeri olabilir, bizim gidecek başka yerimiz yoktur. Bu vatan, bu topraklar bizimdir. Burada bizimle barış içerisinde, huzur içerisinde, kardeşlik içerisinde al bayrağımıza saygı, toprağımıza saygı içinde yaşamak isteyen herkesle yaşarız ama bunlara göz diken, bunlara hakaret eden, bunlara meydan okuyanlar varsa onlara Allah'a şükür haddini bildirecek gücümüz var. Onun için bu seçimler bizim için çok önemlidir" diye konuştu.

İstanbul merkezli operasyonlar

Kaya, 17 Aralık tarihinde gerçekleşen İstanbul merkezli operasyonlara da değinerek, şöyle devam etti:

"Bütün ortaya çıkan her şey bizatihi başbakanın bilgisi dahilinde başbakanın talimatlarıyla gerçekleştirilmiş. Dolayısıyla başbakan normal bir soruşturmada işin kendisine dayanacağını, kendisinin hesap verme mecburiyetinde kalacağını gördüğü için hesap vermekten kurtulmanın çarelerini arıyor. Bunun için hukuku ayaklar altına alıyor. Anayasanın birçok maddesini fiilen ihmal etmiş durumda, Türkiye başbakanın hesap vermekten kaçması yüzünden bir hukuk devleti olmaktan çıkmış bir polis devleti görüşüne gidilmekte ama başbakan ne yaparsa yapsın şimdi kendi partisi içerisinde olup bitenlere karşı rahatsızlık duyan vicdanın sesini dinleyen milletvekilleri de birer birer tepkilerini ortaya koymaya başlıyorlar."

"Paralel devlet" iddialarını da değerlendiren Kaya, "Biz birtakım siyasetçi, birtakım köşe yazarı olarak, birtakım değerlendirmeler yapabiliriz ama Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı eğer devletin içinde gerçekten de bir örgüt varsa bunu delilleri ile ortaya koymalı ve yargıya havale etmeli. Yargı bunun gereğini yapmalı ama yoksa meydan meydan gezip devletin içinde bir paralel devlet olduğunu söyleyip birilerini zan altında bırakmak hatta savcı olayında olduğu gibi soruşturmayı yöneten savcıları tehdit etmek, başbakana yakışan bir şey değildir. Başbakan suç üstü yakalanmış olmanın verdiği telaş içerisinde ne yapacağını bilmez haldedir."

Kaya ve beraberindeki heyet daha sonra, Melekli beldesi ve Karakoyunlu ilçe seçim bürosunun açılışını yaptı. - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement