MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli - - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli -

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli -

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye'nin huzura, istikrara, bin yıllık kardeşliğinin korunarak üniter yapısının, milli devlet anlayışının ve toprak bütünlüğünün korunması gerekmektedir" dedi.

26.02.2014 01:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, " Türkiye'nin huzura, istikrara, bin yıllık kardeşliğinin korunarak üniter yapısının, milli devlet anlayışının ve toprak bütünlüğünün korunması gerekmektedir" dedi.

Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde vatandaşlara seslenen Bahçeli, Türkiye'nin sosyal ve ekonomik yönden önemli sıkıntılar çektiğini öne sürerek, Türkiye'nin baş ağrılarının gittikçe arttığını savundu.

Türkiye'nin iç ve dış meselelerinin yoğunlaştığını ve derinleştiğini ifade eden Bahçeli, şöyle konuştu:

"Türkiye, bazı tehlike ve tehditler altında bulunmaktadır. Türkiye'nin huzura, istikrara, bin yıllık kardeşliğinin korunarak üniter yapısının, milli devlet anlayışının ve toprak bütünlüğünün korunması gerekmektedir. Millet olarak hepimizin kafasında bir soru işareti olmaktadır. Sayın Başbakanın, uzun süreden bu yana kafasında 36 takıntısı var. İkide bir 'Türkiye'de 36 etnik grup var' diyor. 'Haydi şunları sayın' dediğimizde 5'i 6'yı geçemiyor. Milleti 36'ya bölmekle nereye varmak istiyor? Vatandaşımız hala bunu çözememiştir. Ayrıca vatandaşlarımız etnik temelli bölücü faaliyet ile mezhep temelli parçalanmayı bir türlü kabullenemiyor ama bunun tahrik edildiğini görüyor. Öte yandan durup dururken 'Ne mutlu Türk'üm diyene' sözünü dağda, bayırda, ovada, parkta nerede varsa hepsini sildiriyor, kaldırtıyor. Söz gelimi Ziraat Bankası'nda başında TC Ziraat Bankası diye yazıyor. TC'yi orada kaldırıyor yani Türkiye Cumhuriyeti. Niye kaldırıyorsun? Türk kavramı nerede geçiyorsa Başbakan rahatsız. Böylelikle, Türkiye'yi içte ve dışta bir gerilime soktu. Kamplaşma, kutuplaşma, kriz ve bir gerilim stratejisiyle Türkiye'yi her an çatışmaya hazır tutuyor. Bundan da kendileri bir yararlanma yolu arıyor."

-"Çözüm, demokrasi içerisinde bulunmalıdır"

Bahçeli, Türkiye'nin içte ve dışta büyük sıkıntılar çektiğini önü sürdü.

Türkiye'nin sınırlarında problemlerin olduğunu belirten Bahçeli, şunları söyledi:

"Bu, böyle devam etmemeli. Bunun bir çıkışını bulmalıyız. Bu çıkış demokrasi içerisinde olmalıdır. Toplumsal hareketlilikle, bazı olaylarla Türkiye'yi bir başka karanlığa sokmamalıyız. Türkiye bin yıllık kardeşliği bir iç çatışmaya sürükleyebilecek bir demokratik açılım zırvasıyla, millet demokrasi, insan hakları, özgürlükler adına aldatılmaktadır. Böyle bir durumda Türkiye'nin geleceğini hep beraber düşünürken, çözümü de demokrasi içerisinde bulmamız lazım. Demokrasi içerisindeki çözüm ise seçimdir. 30 Mart'ta belediye başkanlığı, 28 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı, 2015 yılı 12 Haziran'ına kadar da milletvekili seçimleri olacaktır. Bu üç seçim milletimizin önüne çıkmış, tarihi bir fırsattır. Bu fırsatı değerlendirmenizi istiyoruz."

Konuşmanın ardından Bahçeli, MHP Gölpazarı İlçe Belediye Başkan adayı Ahmet Sinan Özkeskin'i tanıttı. Daha sonra Yenipazar ve İnhisar ilçelerini ziyaret eden Bahçeli, karayoluyla Ankara'ya gitti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement