MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural Açıklaması

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, 'HSYK madem Meclis'te değişiyordu, anayasaya ne gerek vardı' diye sordu.

16.02.2014 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, 'HSYK madem Meclis'te değişiyordu, anayasaya ne gerek vardı' diye sordu.

MHP Adıyaman Belediye Başkan adayı Mehmet Erdem'in seçim bürosunun açılışına katılan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, yaptığı konuşmada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Adıyaman merkez Harıkçı Caddesi'nde partisinin seçim bürosunun açılışında konuşan Oktay Vural, seçmenlere seslenerek, iktidara 'dur' demenin zamanının geldiğinin altını çizdi.

Ortay Vural, trafik ışıkları benzetmesi yaparak, "Hop orada dur. Trafik ışıkları gibi yeşilde 'geç' dediniz. Yanlış yapınca kırmızıya geçince sarıyı göstermek lazım. Kırmızı gelecek ondan sonra. Ziya Paşanın sözü 'Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir' Şimdi bu kadar söylüyoruz yanlış varsa bu yanlışları söyleyeceğiz. Tekdir edecek olan da tokat vuracak olan da millettir. Demokraside milletin iradesinden başka irade tanımayız. O bakımdan milletimizin sandıkta cevabı vermesi lazım. Bu kadar nasihat eyledik, 30 Mart'ta tektir etmek yoksa da kötek vurmak lazım. Gerçi Adıyaman'da kötek yerine tepik vururlar" dedi.

"TÜRKİYE MOZAİK DEĞİL; MERMERDİR"

Türk ve Kürt kökenli vatandaşları birbirinden ayırmak istendiğini ve bu bölücülüğün karşısında olduklarının altını çizen Vural, "Milliyetçi hareket Partisi olarak biz Kürt ve Türk kökenli kardeşlerimizi birbirinden ayırmak isteyen bölücülüğün karşısındayız. Milliyetçi Hareketin mesajı kardeştir. Türk ne kadar Kürt'se, Kürt'te o kadar Türk'tür. Bizim mesajımız budur. Her adımız, acımız birdir. Bunlar birse geleceğimizde birdir. Adıyaman'ı Ankara'dan kimse kopartamayacaktır. Fitne ve fesat, insanlarımızı etnik kimliklere göre ayırırsa bizim ailemiz nasıl bir olacak? MHP olarak hep birlikten, hep kardeşlikten yana olduk. Ayrılıkta azap vardır diyerek onu dışladık. Ülkenin lorkesi de, halayı da, delilosu da bizimdir. Bu oyunu geçmişte çok oynadılar. Ama şükürler olsun ki milletimiz bu tuzaklara düşmedi. Bu tuzakları birlik olarak bozacağız. Türkiye mozaik diyorlar, ne mozaiği Türkiye bir mermerdir. Bizi biz yapan değerlerimiz var. Egemenliğimize, devletimize, milletimize sahip çıkacağız. Eğer böyle olmazsa, bağlar koparılırsa bizi yıkarlar. Biz bu bağların kopmasını istemiyoruz" diye konuştu.

Vural konuşmasını şöyle sürdürdü: "2010 yılında referandumda 'evet' deyin demediler mi? Yüzde 67 Adıyaman'da 'evet' çıkmadı mı? Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu milletin yargısı olacak demediler mi? Şimdi ne demeyi HSYK'yı değiştiriyorsunuz? Adıyaman'ın şerefli yüzde 67 oyu nereye gitti? Yalana tabi olmamak lazım. Bakın üç yıl önce aldatıldı. Şimdi mecliste değiştirildi. Madem mecliste değişiyordu da Anayasayı neye getirdiniz".

Açılış konuşmasına yapan MHP İl Başkanı Mithad Solgun, partilerine olan ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdem ise konuşmasında, diğer partilerin adaylarınında kaliteli adaylar olduğunu ancak kendisinin bu görevi diğerlerinden daha iyi yapacağını ifade etti. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement