MHP Kadın Kolları Genel Başkanı Şennur Şenel"Beşikteki Bebeği Öldürenle Barış Olur Mu?" - Son Dakika
Güncel

MHP Kadın Kolları Genel Başkanı Şennur Şenel"Beşikteki Bebeği Öldürenle Barış Olur Mu?"

MHP Kadın Kolları Genel Başkanı Şennur Şenel, "Evimize giren, ocağımızı söndüren, canımıza kasteden, beşikteki bebeği bile öldürebilen bu kadar vahşi olan, ama aynı sokakta oturduğumuz ve size her gördüğünüzde yüzünüze gülmelerine rağmen içten"...

01.06.2013 19:16

MHP Kadın Kolları Genel Başkanı Şennur Şenel, "Evimize giren, ocağımızı söndüren, canımıza kasteden, beşikteki bebeği bile öldürebilen bu kadar vahşi olan, ama aynı sokakta oturduğumuz ve size her gördüğünüzde yüzünüze gülmelerine rağmen içten içe size düşmanlık besleyen, birisinin bu yüzünü gördüğünüzde hiçbirimiz 'aynı şehri paylaşıyoruz, aynı sokaktayız, gel otur da anlaşalım seninle bir uzlaşma bulalım, ne istiyorsunuz' dermisiniz. Böyle bir barış olur mu" dedi.

MHP Zonguldak Kadın Kolları İl Başkanlığı'nca Genel Maden İşçileri Sendikası'nda 'Kadın ve Siyaset' konulu konferans düzenlendi. MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay, Bakacakkadı Belde Belediye Başkanı MHP'li Muhammet Albuz ve yaklaşık 100 partilinin izlediği konferansta konuşan MHP Kadın Kolları Genel Başkanı Şennur Şenel, Ak Parti hükümetini eleştirdi. Şuanda TBMM'de 78 kadın milletvekilinin yer aldığını belirten Şenel, "Kadınların siyasette yer almaları sadece vekil olmak meselesi değil. Çocuklarınızın geleceği için daha güzel bir Türkiye için, sizin memleket meselelerinize sahip çıkmanız önemli" dedi.

Barış sürecine değinen Şenel, "Türkiye'de bir savaş mı var. Savaşın tarafları kimler. Kiminle müzakere yapıyoruz hiç sormuyoruz. Hükümet yoğun bir şekilde bir pompalama yapıyor. Hepimizin haneleri var, her evin bir alanı, sınırları var. Eğer birisi sizin evinize girer eşyalarınızı, malınızı talan eder ve hatta üstüne sizin evlatlarınızın canına kıyarsa ne yaparsınız? Kendinizi savunursunuz değil mi? Bu doğal bir reflekstir. Bizim evimize girende zaten kardeşimiz, aynı apartmanı paylaşıyoruz, 'gelin barış yapalım' dermisiniz? Bu süreç bunun gibi geliyor bana. Evimize giren, ocağımızı söndüren, canımıza kasteden, beşikteki bebeği bile öldürebilen bu kadar vahşi olan, ama aynı sokakta oturduğumuz ve size her gördüğünüzde yüzünüze gülmelerine rağmen içten içe size düşmanlık besleyen, birisinin bu yüzünü gördüğünüzde hiçbirimiz 'aynı şehri paylaşıyoruz, aynı sokaktayız, gel otur da anlaşalım seninle bir uzlaşma bulalım, ne istiyorsunuz' dermisiniz. Böyle bir barış olur mu. Türkiye'de olan bu şimdi ama. Birileri bizim eşyalarımızı, malımızı, mülkümüzü talan etmeye çalışıyor. ve biz bununla 'barış' diyerek anlaşma yapıyoruz. Tablonun net olan kısmı budur" dedi.

Yıllardır Irak'ta Amerikalı askerlerin müslümanlara, kadınına, erkeğine, çoluğuna çocuğuna zulüm yaptığını da hatırlatan Şenel, sözlerini şöyle tamamladı: "Baktığınızda Musul'daki, Kerkük'teki, Türklere yapılan kıyımı görmüyorsunuz? Ondan sonra çıkıp diyorsunuz ki, 'ben müslüman bir hükümetim, alkole sınırlama getiriyorum.' Alkole belli bir sınırlama getirdiniz, müslüman bir hükümetsiniz, ama öteki tarafta sizin bütün mukaddes değerlerinizi yerle bir eden bir yapıya karşı gereken darbeyi göstermiyorsunuz ve bunu yaparken de 'Anneler ağlamasın diye bu barışı yapıyoruz' diyorsunuz. Annelerin ocağına siz incir ağacı diktiniz. Türkiye'de herşey bataklığa saplanmış durumda, kara cahil birşekilde gidiyor." - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MHP Kadın Kolları Genel Başkanı Şennur Şenel'Beşikteki Bebeği Öldürenle Barış Olur Mu?' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement