MHP'li Baş: "Adana'da Oyunu Artıran Tek Partiyiz" - Son Dakika
Yerel

MHP'li Baş: "Adana'da Oyunu Artıran Tek Partiyiz"

MHP\'li Baş: "Adana\'da Oyunu Artıran Tek Partiyiz"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Baş, “Adana’da üç büyük parti arasında oyunu artıran tek partiyiz” dedi.

08.06.2015 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Baş, "Adana'da üç büyük parti arasında oyunu artıran tek partiyiz" dedi.

Yusuf Baş, seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

"Kuşkusuz ki bu seçimde de adil bir süreç yaşanmadı. Siyasi iktidar partisi her zamanki gibi devletin tüm imkanlarını sonuna kadar kullandı. TRT televizyonları ve radyoları, kamu kurumları ve bunların uhdesinde bulunan bütün iletişim araçları, bakanlıklar, valilikler, kaymakamlıklar, müftülükler, eğitim ve emniyet kurumları, okullar ve daha sayamadığımız nice resmi, yarı resmi kurumlar, yardım fonları siyasi iktidarın emrinde kullanıldı. ve hepsinden önemlisi bütün bunlara AKP'nin eş başkanı gibi çalışan cumhurbaşkanı ve devletin en üst seviyedeki imkanları eklendi. Adalet, hukuk, hakkaniyet gözetilmedi. Centilmenliğe riayet edilmedi. Hile, şaibe kuşkusu bu seçimde de ağır bastı."

"Dün gerçekleştirilen seçimde ortaya çıkan sonucun bir çok yönüyle irdelenebileceğini ifade eden Baş, "Ama şu net olarak görülmüştür ki, Türkiye genelinde siyasi iktidar partisi AKP erimiş, CHP az bir kayıpla yerinde saymış, MHP ise üçte bir oranında oylarını artırmıştır. Bölücü terör örgütünün siyasi uzantısı olduğunu gizlemeyen ve AKP'nin besleyip büyüttüğü HDP ise, bu sefer CHP'nin de desteğini alarak Meclis'e taşınmıştır. Atatürk'ün izinden giden CHP'ye gönül vermiş vatandaşlarımız kuşkusuz bunu değerlendirecektir" dedi.

Adana özelinde AK Parti ve CHP oy kaybederken MHP'nin oylarını artırdığını savunan Baş, şöyle devam etti:

"2011 milletvekilliği genel seçimlerinde yüzde 37.45 oy alan AKP bu seçimde yüzde 29.90'a, CHP 30.81'den yüzde 28.80'e gerilerken Milliyetçi Hareket Partisi 2011'de aldığı yüzde 20.36 oranındaki oyunu yüzde 23.40'a yükseltmiştir. Bu sonuçla üç büyük parti arasında Adana'da oylarımızı artırmış tek parti olmamıza rağmen, bunu yeterli görmüyoruz. Daha çok çalışmamız gerektiği mesajını almış bulunuyoruz" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP'li Baş: 'Adana'da Oyunu Artıran Tek Partiyiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement