MHP'li Başkan Arınç'ın Sözlerini Unatamıyor - Son Dakika
Yerel

MHP'li Başkan Arınç'ın Sözlerini Unatamıyor

MHP\'li Başkan Arınç\'ın Sözlerini Unatamıyor

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyespor’un Bolu kampında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

25.07.2015 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediye spor'un Bolu kampında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Manisaspor yönetimini sert bir dille eleştiren ve kulübün gırtlağa kadar siyasetin içine sokulduğunu ifade eden Başkan Ergün, "Benim için Manisaspor defteri kapanmıştır." dedi. Başkan Ergün ayrıca Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın kendisi için söylediği, 'Kalbimizdeki Başkan Cengiz Ergün'dür' sözünü hiçbir zaman unutamadığını söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyespor'un Bolu kampını ziyaret ederek teknik heyet ve futbolculara moral veren Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, burada kampı takip eden basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın mensuplarına önemli ve çarpıcı açıklamalarda bulunan Başkan Ergün, Manisaspor yönetimine ağır eleştirilerde bulundu.

EMANETE İHANET ETTİLER

Takıma destek verdiği dönemde, kulüpten gelen talep üzerine birkaç firmaya kulübe geri ödenmek üzere maddi destek vermeleri talebinde bulunduk. O zaman bu firmalardan biri 325 bin TL, diğeri 200 bin TL ve bir başka firmada 100 bin TL maddi destekte bulundu. Yani takımın kasasına sıcak para girdi. Tabi gün geldi ilgili firma para talebinde bulundu. Ancak bu paranın büyük kısmı geri verilmedi. Bunun adı emanete ihanettir. Verilen sözlerin yerine getirilmemesidir. İşte hırsızlık budur. Gününde söz verilirse, bu yerine getirilir. Ben ticaret hayatımda da böyle gördüm. Ancak gününde tahsil edilmek istenen para ödenmemiştir, cebe atılmıştır. Şu anda 450 bin TL halen ödenmiyor. Bu şahıslara kulübün borcu var." dedi.

AÇIKLAMALARIN KAYNAĞI BUDUR

Ödenmeyen para nedeniyle Birtam A.Ş'nin kulübe haciz gönderdiğini, haczi gönderen firmanın da Katı Atık Tesisi'ni yapacak firma olduğunu hatırlatan Başkan Ergün, "Bu asılsız açıklamaların kaynağa budur. Bu parayı yedi aydır ödemiyorsun, emanet aldığın parayı ödemiyorsun, çıkıp aslı astarı olmayan açıklamalarda bulunuyorsun. Demek ki biz kulübe kötülük yapmışız. İyilik yaparken, kötü olduk. Arada kaldık ve firmaya mahcup olduk. Defalarca bu paranın ödenmesini söylememe rağmen bana pişkinlikle güldüler, umursamadılar. Benim kulüple ilişkilerimin bitmesinin başlıca nedeni budur. İkincisi ise bir kulüp başkanını siyasi partice yöneticilik yapmasıdır" diye konuştu.

ARINÇ'IN 'KALBİMİZDEKİ BAŞKAN ERGÜN'DÜR' SÖZÜNÜ UNUTAMAM

Kulübün içerisine hiçbir zaman siyaset sokmadığını hatırlatan Başkan Ergün, bununda örneğini verdi. Manisaspor başkanlığından ayrıldıktan sonra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın kendisi için söylediği sözleri hiçbir zaman unutamayacağını ifade eden Başkan Ergün, "Spor Salonu açılışına davet edilmiştim. Burada bizzat beni kürsüye çağırarak, 'Kalbimizdeki başkan Cengiz Ergün'dür' şeklinde bir cümle kullanmıştı. Bu sözü hiçbir zaman unutamam. Ben o zaman siyasetin içerisinde değildim ama Sayın Arınç ve vekillerle güzel diyaloglarımız vardı. Ancak gelinen noktada kulüp gırtlağa kadar siyasetin içine bulaştırıldı. Ben yine söylüyorum bu emanete ihanettir. Bunun adı ticarette üçkağıtçılıktır. Ben hayatımda böyle bir şey görmedim, yaşamadım. Bunun sonucunda da tavrımı koydum" dedi.

HANGİ BORÇLARI ÖDEDİ ÇIKSIN AÇIKLASIN

Abdullah Mergen'in 26 Milyon TL borç ödediğini söylediğini hatırlatan Ergün, "O zaman çıksın hangi borçları ödedi açıklasın. Sezon başından bu yana transfer ve diğer kaynaklarla birlikte 15 Milyon TL kulübe destek geldi. Ama hep ödedim diyor. Vestel borcu silindi mi bilinmiyor. Vestel'den böyle bir açıklama gelmedi. Zaten Zorlu, bu parayı isteyecek yapıda biri değil. Sen açık ve şeffafsan çık kamuoyuna nereye, ne ödedin açıkla" diye sordu.

BELEDİYESPOR 1 MİLYON TL HARCADI

Büyükşehir Belediyespor'un trilyonlar harcadıktan sonra 3. Lig'e yükseldiği şeklinde dedikodulara da açıklık getiren Başkan Ergün, "Belediyespor 800 ila 1 Milyon TL arasında bir para harcadıktan sonra 3. Lig'e yükseldi. Kimilerinin dediği gibi trilyonlar harcanmadı. Herşey parayla olmuyor. İyi teknik kadro, iyi yönetim, bizimde özverimizle başarı geldi. Ama bunlar şeffaf değiller" dedi.

BENİM İÇİN MANİSASPOR DEFTERİ KAPANMIŞTIR

Manisasspor ile ilgili samimi açıklamalarını sürdüren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Şunu açık ifade edeyim, uyarıyı bir buçuk ay önce yapmıştım ancak şu saate bırakıyorum desin ben Manisaspor'u almıyorum ve kesinlikle talip değilim. Benim için Manisaspor defteri kapanmıştır. Kulübün bu durumlara gelmesi nedeniyle içim cızlıyor, ancak söylenecek söz bulamıyorum. Kesinlikle üzerine basarak söylüyorum, siyaset konuşmayan, her kesimden insanların olacağı bir yönetim kurulmalı. Bugüne kadar Manisa Büyükşehir Belediyespor üzerinden bir tane siyasi açıklamada bulunmadım. Tabiki kimse mükemmel değil. Yapıcı eleştirilere her zaman açığız. Eksik yönlerimiz olabilir. Ancak ne şimdi, nede gelecek sene için Manisaspor ile ilgili bir planım yok. Bu sene planımız vardı. Kulüp kongreye gitseydi, bir ekip oluşturacak çalışmanın içerisinde olacaktık" diye konuştu.

Artık Büyükşehir Belediyespor'a yöneldiklerinin altını çizen Başkan Ergün, "Ülke çapında ses getirecek bir takım oluşturmanın mücadelesini veriyoruz. Takımımızı 1. Amatörden, Süper Amatöre, sonra Bölgesel Amatör Lig'e, şimdide 3. Lig'e taşıdık. Demek ki doğru yoldayız. İnşallah tarih tekerrürden ibaret olur. Bu sene hedefimiz şampiyonluğa oynamak. Şu anda Bolu'da kampta olmamızın sebebi de başarılı olmamız içindir. Gelecek yıl farklı yerlerde olabiliriz. Bakarsınız Manisaspor ile aynı ligde mücadele ederiz. Yada birimiz üst ligde. Diğerimiz alt ligde olabilir. Ben Allah utandırmasın diyorum. Ben dersime iyi çalışırım, ekibimi de iyi takip ederim. Bu belediyede de böyledir, belediyesporda da böyle olmuştur" şeklinde konuştu. Başkan Ergün, bundan sonraki süreçte spor basınıyla daha fazla bir araya gelmek istediğini belirterek sözlerini noktaladı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP'li Başkan Arınç'ın Sözlerini Unatamıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement