MHP'li Türk: Etnik Ayrımcılık Yaparak Kırşehir'i Karıştırmak İstiyorlar - Son Dakika
Güncel

MHP'li Türk: Etnik Ayrımcılık Yaparak Kırşehir'i Karıştırmak İstiyorlar

MHP\'li Türk: Etnik Ayrımcılık Yaparak Kırşehir\'i Karıştırmak İstiyorlar

Mhp Kırşehir Milletvekili Yıldırım Türk, yaşanan son olaylarda Kırşehir'in karıştırılmak istendiğini ifade ederek, "Kırşehir üzerinde bir oyun oynanmak istenmektedir.

14.09.2015 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mhp Kırşehir Milletvekili Yıldırım Türk, yaşanan son olaylarda Kırşehir'in karıştırılmak istendiğini ifade ederek, "Kırşehir üzerinde bir oyun oynanmak istenmektedir. Bunun herkes farkındadır. Etnik ayrımcılık yaparak Kırşehir'i karıştırmak istemektedirler. Bizim partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, bizim bu davaya gönül veren arkadaşlar hiçbir şekilde bu oyunun içinde asla ve asla olmayacağız ve yer almayacağız" dedi.

Partisinin il merkezinde, İl Başkanı Arif Ekici, ilçe başkanları, Ülkü Ocakları Başkanı Kadir Güzel, Kamu-Sen İl Temsilcisi Bilal Türk ve partililerle birlikte basın toplantısı düzenleyen MHP Kırşehir Milletvekili Yıldırım Türk, 1 Kasım'da yapılacak seçimlerde yeniden partisinden aday adayı olduğunu açıkladı. Türk, "Yeniden aday adaylığımızı açıklamaya iten sebeplerin başlangıcı 7 Haziran'a dayanıyor. 7 Haziran'da bir seçim yaşadık. 7 Haziran seçimlerine girerken kullandığımız argümanlar belliydi. 7 Haziran seçimlerinde dedik ki biz, 13 yıldır ülkeyi iyi idare edemeyen bir hükümetin olduğundan söz ettik. Şimdi ülkenin birlik ve beraberliği söz konusu. Bu nedenle ben de 1 Kasım tarihi itibariyle MHP'den tekrar aday adayı olduğumu açıklıyorum" ifadelerini kullandı.

"KIRŞEHİR ÜZERİNDE OYUNLAR OYNANIYOR"

Geçtiğimiz hafta Kırşehir'de meydana gelen olayları değerlendiren Milletvekili Yıldırım Türk, bunu yapanların provokatör olduklarını ve Kırşehir üzerinde oyunlar oynadıklarını ileri sürdü.

Yıldırım Türk, Kırşehir halkını duyarlılığa davet ederek şunları söyledi:

"Buradaki mesele, Türk milletinin bekasıdır, milli birliğimizdir, bütünlüğümüzdür. Türkiye Cumhuriyeti'nin bekasıdır. Bu seçim 7 Haziran seçiminden daha da önemli hale gelmiştir. Bir önceki seçimde 400 vekil argümanını ortaya atan kişiler, 400 vekil istiyorum diyenler maalesef 400 vekil elde edememişlerdir. Fakat şehit cenazelerinin olduğu gün aynı 400 vekil söylemleri tekrar ortaya çıkmıştır. Bu bizi son derece üzmektedir. Arka arkaya gelen şehit cenazeleri toplumda büyük bir infial uyandırmıştır.  Bir takım odaklar Kırşehir'i bir pilot bölge ilan etmiştir tabiri caizse. Kırşehir üzerinde bir etnik ayrımcılık yaparak Kırşehir'i karıştırmak istemektedirler. Bizim partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, bizim bu davaya gönül veren arkadaşlar hiçbir şekilde bu oyunun içinde asla ve asla olmayacağız ve yer almayacağız. Kırşehir'deki herkes bizim kardeşimizdir. Biz onlarla birlikteyiz. Barış içinde, sevgi içinde, kardeşlik içinde bu birlikteliğimizi sonuna kadar devam ettirme yanındayız. "

SLOGANIMIZ; SOĞUKKANLILIK, SAĞDUYU, SÜKUNET

Yıldırım Türk, Kırşehir'in o eski güzel günlerine döneceğine, Ahi Evran'ların, Hacı Bektaş'ların, Aşık Paşa'ların yetiştiği bu coğrafyalarda, bu hoşgörü coğrafyasında yine hoşgörünün, sevginin, barışın ve kardeşliğin hakim olacağına inandığını da vurgulayarak, "Bu seçimde de sloganımız; hep soğukkanlılık, sağduyu, sükunet ve sabır olacaktır. Biz parti olarak hiçbir taşkınlığa, aşırılığa kaçmadan partimizin uyguladığı seçim programımızı uygulayacağız. Vatandaşımızın tercihine bırakacağız. Çıkan milli iradeye de saygı duyacağız. Bu seçim sürecinde de bütün parti teşkilatlarımız, ilçe teşkilatlarımız, kadın kollarımız, il yöneticilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızın desteğine ihtiyacımız var" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MHP'li Türk: Etnik Ayrımcılık Yaparak Kırşehir'i Karıştırmak İstiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement