MHP'li Türkkan Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP'li Türkkan Açıklaması

"Hepsi deha olan ve çoğu milli projeler üzerinde çalışan ASELSAN'daki kardeşlerimizin ölümleri mutlaka yeniden toplu olarak ele alınmalıdır"

05.02.2015 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, "Hepsi deha olan ve çoğu milli projeler  üzerinde çalışan ASELSAN'daki bu kardeşlerimizin  ölümleri   mutlaka ve  mutlaka   yeniden   toplu olarak ele alınmalıdır" dedi.

Türkkan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısına, yaşamını yitiren Cumhuriyet Gazetesi Muhabiri Barkın Şık'a Allah'tan rahmet dileyerek başladı.

ASELSAN gibi güzide bir kurumun, ürettiği ekipmanlarla değil, şüpheli ölümler ile gündeme gelmesinin herkesi yaraladığını belirten Türkkan, son olarak yaşamını yitiren Erdem Uğur'un da, kendinden  önce aynı işyerinde  hayatını kaybeden  diğer    beş   arkadaşının  da   ölümünün  son derece şüpheli olduğunu ifade etti.

Bu ölümler   için   daha   önce Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun inceleme yaptığını ve intihar sonucuna vardığını anımsatan Türkkan, şunları kaydetti:

"Hepsi deha olan ve çoğu milli projeler  üzerinde çalışan bu kardeşlerimizin  ölümleri   mutlaka ve  mutlaka   yeniden   toplu olarak ele alınmalıdır. Başbakanlık  Teftiş  Kurulu  yeniden  inceleme  başlatmalıdır. Sadece  Başbakanlık  Teftiş Kurulu değil,  Başkanlık  hayalleri ile yaşayan Cumhurbaşkanı Erdoğan da derhal Devlet Denetleme Kurulu'na bu ölümleri  araştırması  için talimat  vermelidir.  Ayrıca acilen Meclis araştırması  başlatılmalıdır. Aksi takdirde  Allah korusun ama benzer ölümler yaşanabilir. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, ASELSAN'daki şüpheli ölümler  için 'kafamızı  karıştırıyor' demiş. Ben buradan sayın Bakan'a 'günaydın' demek istiyorum. Bilim  ve  Teknoloji  konusunda dahi olan,  hisleri  çok güçlü olan sayın Fikri Işık'a da bu ölümler hakkında ne düşündüğünü sormak  istiyorum."

Türkkan, yaşamını yitiren ASELSAN çalışanlarının fotoğraflarını da basın toplantısı salonuna getirdi. - TBMM

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement