Midyat Devlet Hastanesi'ne Yeni Doğan İşitme Tarama Cihazı Satın Alındı - Son Dakika
Yerel

Midyat Devlet Hastanesi'ne Yeni Doğan İşitme Tarama Cihazı Satın Alındı

Midyat Devlet Hastanesi\'ne Yeni Doğan İşitme Tarama Cihazı Satın Alındı

Midyat Devlet Hastanesi Odyoloji Ünitesi'ne yeni doğan işitme tarama cihazı satın alındı.

21.04.2014 14:42

Midyat Devlet Hastanesi Odyoloji Ünitesi'ne yeni doğan işitme tarama cihazı satın alındı.

Mardin'in Midyat Devlet Hastanesi Müdürü Beyazıt Aslan, Devlet Hastanesi'nde standartlara uygun 1 sessiz kabin, 1 odyometre cihazı ve yeni doğan işitme tarama cihazının hizmet verdiği söyledi.

Devlet Hastanesi'nde, Sağlık Bakanlığı tarafından alınan yeni doğan işitme tarama cihazı ile yeni doğan işitme tarama biriminin ikinci basamak haline geldiği, bu sayede bebeklerin doğar doğmaz işitme testlerinden geçirilebildiği kaydedildi.

Hastanenin odyoloji açısından yüksek bir standarda eriştiğinin sağlandığı anlatan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Feyzi Meşe'ise  Midyat'ın nüfusça kalabalık sağlık standartları açısından hatırı sayılır bir yere geldiğini söyledi.

Meşe şöyle konuştu:

Alınan yeni doğan işitme tarama cihazı ile yeni doğan işitme tarama biriminin ikinci basamak haline geldi. Hastanemize alınan oyometri cihazı ile bu sayede bebeklerin doğar doğmaz işitme testlerinden geçirilebilmektedir. Ayrıca kulak burun bölümümüzde; timpanogram, kanser, sinus, kulak,burun bademcik, geniz eti, burun tıkanıklığı, estek burun, ameliyatları son teknolojik aletlerle başarı ile yapılmaktadır." - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Midyat Devlet Hastanesi'ne Yeni Doğan İşitme Tarama Cihazı Satın Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement