Midyat'ta Lise ve Ortaokullar Arası Matematik Olimpiyatları Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Midyat'ta Lise ve Ortaokullar Arası Matematik Olimpiyatları Yapıldı

Midyat\'ta Lise ve Ortaokullar Arası Matematik Olimpiyatları Yapıldı

Mardin Midyat ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü yarışma tertip komitesi tarafından her yıl gerçekleştirilen lise ve ortaokullar arası matematik olimpiyatları gerçekleşti.

07.05.2015 12:06

Mardin Midyat ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü yarışma tertip komitesi tarafından her yıl gerçekleştirilen lise ve ortaokullar arası matematik olimpiyatları gerçekleşti.

Midyat Hayrettin Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen matematik olimpiyatlarında, Midyat Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci, 75 Yıl İMKB Anadolu Lisesi ikinci geldi. Her iki okul 22 Mayıs'ta Mardin'de yapılacak liseler arası matematik olimpiyatlarında Midyat'ı temsil edecek.

Ortaokullar arasında Midyat merkez ve merkeze bağlı mahalle ile köylerden 32 okulun katıldığı yarışmada 75 Yıl İMKB ortaokulu birinci oldu. Matematik olimpiyatlarının finalinde konuşan İlçe Kaymakam Oğuzhan Bingöl, "Bu tip organizasyonların yapılması için her türlü katkıyı vermeye hazırız. Bu cesareti ve öz veriyi öğretmen arkadaşlarımızda görmek istiyoruz ve gördük. Herkese tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

Yarışmalar hakkında genel bir değerlendirme yapan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdulkadir Altay ise şunları kaydetti:

"Matematik olimpiyatları gerçekleştirme nedenimiz, matematiği başaramama korkusunu yenmeye yardımcı olmaktır. Yarışan tüm okul öğrencilerimizin gayet başarılı olduğunu gördük. Başa baş geçen bir yarışma oldu. Bu bizi çok memnun etti. Matematik başarılamayacak bir ders değildir. Sadece öğrencilere sevdirilmesi gereken bir derstir. Bir eksiklik olduğunu keşfettik bu eksikleri gidermek için uğraştık ve başardık. Burada birinci olan okullarımızın ilde de başarılı olacaklarına inancım tamdır."

Yarışmada birincilere yarım altın, ikincilere çeyrek altın verildi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Midyat'ta Lise ve Ortaokullar Arası Matematik Olimpiyatları Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement