Midyat'taki Suriyeliler'e Gıda Yardımı - Son Dakika
Yerel

Midyat'taki Suriyeliler'e Gıda Yardımı

İstanbul'da yaşayan Midyatlılar'ın Geçici Konaklama Merkezi'ndeki çadır kentte yaşayan Suriyeliler'e gıda yardımı sürüyor.

07.01.2014 12:50

İstanbul'da yaşayan Midyatlılar'ın Geçici Konaklama Merkezi'ndeki çadır kentte yaşayan Suriyeliler'e gıda yardımı sürüyor.

İstanbul'da faaliyetini sürdüren Midyatlılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Midyat'ın Akçakaya Mahallesi'ndeki Midyat Geçici Konaklama Merkezi'ne yerleştirilen Suriyeli vatandaşlara gıda yardımında bulundu.

Derneğin kadın komisyonu üyesi Nurşen Nasıroğlu, ülkelerindeki iç karışıklık sebebiyle Türkiye'ye sığınan Suriyeliler'e yardım elini uzattıklarını ve derneğin kadın komisyonu olarak İstanbul'da yaşayan Midyatlılar'dan topladıkları paralarla aldıkları temel gıda maddelerini çadır kentte yaşayan Suriyeli ailelere Midyat Belediyesi desteğiyle ulaştırdıklarını belirtti.

Topladıkları yardımları Suriyeli 110 aileye ulaştırdıkarını dile getiren Nasıroğlu, "Topladığımız paralarla aldığımız gıda maddelerini, Midyat Belediye Başkanımız Sayın Şehmus Nasıroğlu'nun da katkı ve çabasıyla Suriyeli 110 aileye ulaştırdık. Her zaman desteğini esirgemeyen dernek yöneticilerine ve Belediye Başkanımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunarım" dedi.

Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl de geçici Konaklama Merkezi'ndeki lojistik çadırlarına getirilen yardım malzemeleri için teşekkür etti.

Suriyeliler'i unutmadıklarını gösteren insanların bulunduğunu gördükçe çok mutlu olduklarını dile getiren Bingöl, şöyle konuştu:

"Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu'na, Midyatlılar Derneğine ve Başkan'ın eşine teşekkür ederim. Suriyeli insanlara gelen sadece bu yardımları değil, bu insanları unutmadığını gösteren değerli insanların olduğunu gördükçe çok mutlu oluyoruz. Bizler burada her halükarda insanların ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Buradaki misafirlerimiz, devletimiz'in yanında yardım etmek isteyen insanların olduğunu gördükçe ayrıca mutlu oluyorlar. Sizin bu yardım ve destekleriniz, bu inanların yarın ülkelerine döndüklerinde bizim ülkemizi hayırseverlikle, iyilikle anmalarına sebep olacak. Ben bu anlamda çok teşekkür ederim"

Yardım malzemelerinden yararlanan çadır kent sakinleri, yapılan yardımlardan dolayı dernek yetkililerine teşekkür etti. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Midyat'taki Suriyeliler'e Gıda Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement