Milad Partisi Genel Başkanı Şahin Açıklaması - Son Dakika
Politika

Milad Partisi Genel Başkanı Şahin Açıklaması

"(Dört eski bakan) Yüce Divan'a gitmelerinde çok geç kalınmıştır ama biletleri açığa alınmıştır, o biletler bir gün kullanılır"

26.12.2014 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Millet ve Adalet Partisi (MİLAD) Genel Başkanı, Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, "(Dört eski bakan) Yüce Divan'a gitmelerinde çok geç kalınmıştır ama biletleri açığa alınmıştır, o biletler bir gün kullanılır" dedi.

Şahin, düzenlediği basın toplantısında, 16 yaşında Mehmet Emin isimli bir çocuğun okulundan alınarak süratli bir şekilde tutuklandığını ve bugün tahliye edildiğini anımsatarak, "Adam mı öldürdü, birini mi bıçakladı, tecavüz suçu mu işledi, uyuşturucu mu sattı, Merkez Bankası ya da başka bir bankayı mı soydu? Herhangi bir banka soysa, belki hapse girmek yerine, önce faizi ile birlikte çaldığı parayı geri alır, sarayda ağırlanır ve önünde eğilenler çıkabilirdi" değerlendirmesinde bulundu.

Şahin, belli bir tarihten beri hırsıza hırsız demenin suç sayıldığını iddia ederek, "Mehmet Emin'in tutuklanmasına benzer uygulamayı Türkiye 12 Eylül günlerinde yaşadı. Erdal Eren adlı genç, yaşı süratli bir şekilde 15 günde 18 yapılarak dar ağacında sallandırıldı. 16 yaşında bir öğrencinin sözde hakaret suçlamasıyla hapse atılması da 12 Eylül dönemini çağrıştıran uygulamanın örneğidir. Mehmet Emin, yaşının küçük olduğuna bakma; işin, adın büyük. Senden korkanlar ise gerçekten küçük ve küçücük" diye konuştu.

El Kaide terör örgütü ile bağlantılı "Tahşiyeciler örgütünün sipariş şikayeti üzerine" bir grup gazetecinin tutuklandığını savunan Şahin, gruba yönelik 22 Ocak 2010'da 7 ilde düzenlenen operasyonda, 3 el bombası, 2 ruhsatsız tabanca ve çok sayıda El Kaide örgütü ile ilgili doküman ele geçirildiğini ve 26 kişinin tutuklandığını anımsattı. Şahin, örgütün lideri Mehmet Doğan ve taraftarlarının Usame Bin Ladin ve El Kaide örgütünü tasvip ettiğini ve desteklediğini savundu.

Şahin, iktidar partisi temsilcilerinin, milletin huzurunda Ergenekon ve Balyoz gibi darbe girişimlerini engellediklerini söylerken, karanlık odalarda bu darbe girişimlerini kumpas olarak değerlendirdiklerini ileri sürerek, " İktidar 4 Aralık tarihinde nefret ve intikam operasyonlarıyla geçmişte yüzlerce teröristi yakalayan ülkemizin kahraman polisleri ve özgür medya mensuplarını terörist ilan etme cüretini göstermiştir" dedi.

"Dört eski bakanın Yüce Divan'a gönderilip gönderilmemesi" ile ilgili soru üzerine Şahin, "Ülkede tek adam vardır, önemli olan onun ne dediğidir, diyeceğidir; gerisi bugün için 'off'dur, tatildedir. Yüce Divan'a gitmelerinde çok geç kalınmıştır ama biletleri açığa alınmıştır, o biletler bir gün kullanılır" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Milad Partisi Genel Başkanı Şahin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement