Milas'ın En Güzel Buzağısı "Yıldız" Seçildi - Son Dakika
Güncel

Milas'ın En Güzel Buzağısı "Yıldız" Seçildi

Milas\'ın En Güzel Buzağısı "Yıldız" Seçildi

Milas'ın en güzel buzağısı "Yıldız" seçildi MUĞLA'nın Milas ilçesinde, Milas Süt Birliği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Buzağı Güzellik Yarışması yine büyük ilgi gördü.

07.03.2015 17:06

Milas'ın en güzel buzağısı "Yıldız" seçildi

MUĞLA'nın Milas ilçesinde, Milas Süt Birliği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Buzağı Güzellik Yarışması yine büyük ilgi gördü. Yarışmada dereceye giren buzağıların sahipleri, para ile ödüllendirildi.

Milas Süt Birliği tarafından 2. Dişi Buzağı Güzellik Yarışması düzenlendi. 6. Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı Alanı'nda düzenlenen güzellik yarışmasına 13 buzağı katıldı. Yarışmayı AKP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden, Milas Kaymakamı Fuat Gürel, CHP'li Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Belediye Başkan Yardımcıları Zeynep Mat ve Faik Karagöz, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, Milas İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Oktay Çelik'in ve çok sayıda çiftçi izledi.

Jüri üyeliklerini Muğla İl Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Hüseyin Kışla, Milas İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden Zooteknist Ziraat Mühendisi Durmuş Çakır, Milas İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Veteriner Hekimi Armağan Kirdeci yaptığı yarışmada, Ağaçlıhöyük Mahallesi'nden Muhammet Kırbaşı'na ait "Yıldız" isimli buzağı birinci, Bahçe Mahallesi'nden Olkan Kaya'ın "Gelincik" adlı buzağısı kinci, Büyükdibekdere Mahallesi'nden Mehmet Turan'ın "Yağmur" isimli buzağısı üçüncü oldu. dereceye giren buzağı sahipleri 1000, 750 ve 500 lira para ile ödüllendirildi. Ayrıca Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin tarafından yarışmaya katılan tüm buzağı sahiplerine 250 TL dağıtıldı.

Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, süt üreticilerinin geleceği olan ve 'baş tacımız" diye nitelediğui buzağıları tanıtmak istediklerini söyledi.

Jüriye başkanlık yapan Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Hüseyin Kışla, değerlendirmeyi ulusulararası kriteri gözeterek yaptıklarını belirtip öncelikle buzağıların güzellir ve huylarına baktıklarını söyledi.

Etkinliğin sonunda ise Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarını düzenleyen Expolink Fuarcılık Yetkilisi Yavuz Hakbilir katkıları nedeniyle Milas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin'e teşekkür plaketi verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Milas'ın En Güzel Buzağısı 'Yıldız' Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement